Diverse

„El săracul, plângea lângă fată”. Şoferul care a provocat tragedia din Timiş se grăbea la o petrecere. Prietena lui, aruncată zeci de metri pe şosea

Tragedie pe o şosea din judeţul Timiş. O fată de 17 ani a murit, după ce maşina în care se afla împreună cu şoferul s-a răsturnat, iar aceştia au fost proiectaţi prin geam. Scandalos este faptul că tânărul şofer cu permis de patru zile a avut maşina primită de la părinţi ieri dimineaţă. La doar câteva ore autoturismul a devenit locul morţii tinerei.

Accidentul a avut loc azi-noapte, pe DN 59 A, la 20 de km de Timișoara, la ieșire din localitatea Săcălaz, judeţul Timiş. Cei doi tineri se grăbeau la o petrecere. Viteza şi lipsa de exeperienţă au făcut din escapada lor o nenorocire. Într-o curbă şoferul de 19 ani a pierdut controlul volanului şi au intrat pe câmp. Câţiva martori au văzut tragedia.

Martor: Am văzut cum era pe mijloc de drum. Era o maşina cu faza lungă. El săracul nu a mai apucat să ia nimic, am vazut iarba, praf. De acolo până aici s-a dat peste cap.

Fata de 17 ani n-a mai avut nicio şansă

Maşina s-a răsturnat, iar din cauza impactului puternic tinerii au fost proiectaţi în afara ei. Niciunul nu purta centura de siguranţă. Fata de 17 ani n-a mai avut nicio şansă, a fost aruncată la zeci de metri.

Martor: El era săracu… plângea lângă fată. Fata era săraca la 300 de m de maşină.

De urgenţă la faţa locului au venit mai multe echipaje de medici şi pompieri.

Vânzatu Vasile, ISU Timiş: La faţa locului am găsit două victime, una era conştientă, cealaltă inconştientă. Am asigurat măsuri de prima ajutor, măsuri de prevenirea incendiului. Între timp, doamna doctor de pe ambulanţă a declarat victima inconştientă. O fată decedată. Maşina a fost distrusă în proporţie de 70%. 

Mama băiatului: M-a sunat şi a zis: „Mama hai repede după mine că am avut accident. Mi-a tăiat unul calea şi am avut accident, m-am răsturnat”. Atâta tot.

Băiatul avea permisul de patru zile

Băiatul avea permisul de patru zile şi conducea cu dovada. Maşina a primit-o de la părinţi ieri, chiar în ziua accidentului.

Mama băiatului: Ieri i-am dat numerele şi talonul.

Reporter: El ce zice?

Mama băiatului: Tot îl doare.

Reporter: Ştie că a murit fata care era pasageră?

Mama băiatului: Da, i-am zis acum.

Reporter: Şi cum a reacţionat când a auzit că a murit?

Mama băiatului: A picat aşa ca şi cum a leşinat. 

Înainte cu doar câteva ore de impact acesta a dat o tură cu maşina părinţilor. Cu muzica la maximum şi cu aproape 100 de kilometri în bord, proaspătul şofer a sfidat regulile de circulaţie.

Şoferul se află în afara oricărui pericol

Şoferul se află în afara oricărui pericol. Acesta a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale. Nu consumase alcool înainte. Acum, pe numele lui este deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi urmează să fie audiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *