Diverse

Șofer român de TIR, moarte șocantă în Belgia. Gheorghe a sfârşit la volan, după ce un capac de canalizare aruncat de pe un pod a trecut direct prin parbrizul camionului

Moarte cumplită pentru un şofer român de TIR, pe o autostradă din Belgia. Gheorghe Tibil, un maramureşean angajat al unei firme de transport din Spania, şi-a găsit sfârşitul în timp ce conducea pe E42, după ce un capac de canalizare aruncat de pe un pod a trecut direct prin parbrizul camionului, ucigându-l pe loc. Potrivit publicaţiei locale Nieuwsblad, nenorocirea s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1:30.

„Ce tragedie mare, ferească bunul Dumnezeu!”, „A fost un om deosebit”, „Am rămas fără cuvinte şi cu multă durere în suflet. O să-mi aduc aminte de tine de fiecare dată când o să urc în camion”. 

Sunt doar câteva dintre zecile de mesaje de durere care continuă să curgă pe reţelele de socializare, după moartea lui Gheorghe Tibil.

Bărbatul a avut parte de un sfârşit violent, în noaptea de vineri spre sâmbătă, după ce o persoană necunoscută a aruncat de pe un pod un capac de canalizare.

Maramureşeanul, angajat al unei firme de transport din Spania, îşi conducea TIR-ul pe E42 când capacul de canalizare a trecut direct prin parbrizul camionului. Românul a murit pe loc, sub privirile îngrozite ale femeii care se afla pe locul din dreapta, cel mai probabil şoferul de schimb, care, din fericire, a reușit să oprească în siguranță mastodontul.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru omor

După moartea lui Gheorghe Tibil, angajatorul spaniol a publicat pe Facebook două comunicate. În primul anunță decesul românului și transmite condoleanțe familiei îndurerate.

Cel de-al doilea comunicat vine cu detalii înfiorătoare, despre modul în care s-a produs tragedia:

„Castillo Trans își exprimă încă o dată durerea imensă cauzată de pierderea colegului nostru Gheorghe Tibil. La această durere se adaugă un sentiment de neajutorare și de furie atunci când am aflat de la autorități că moartea lui a fost cauzată de aruncarea unui capac de canalizare de pe un pod în timp ce trecea pe autostrada din Belgia. Acțiunea nebunească a luat viața unui om bun, a unui mare profesionist și a lăsat o întreagă familie distrusă. În Belgia, parchetul investighează evenimentele și procurorii au deschis un dosar penal pentru infracțiunea de omor. Compania noastră a pus deja la dispoziția organelor de anchetă toate mijloacele pentru a se putea stabili exact cauzele acestei tragedii. Ulterior, noi ne vom asigura ca familia să dispună de instrumentele necesare pentru ca vinovații să răspundă pentru acest tragic eveniment”.

Potrivit publicaţiei Nieuwsblad, în prezent, poliţia belgiană îi caută pe cei vinovaţi. Procurorii continuă cercetările şi se ia în calcul inclusiv varianta potrivit căreia suspectul sau suspecţii să fi așteptat să arunce capacul până când camionul a trecut pe sub pod.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *