Diverse

Biserica unde apa sfințită a fost păzită peste noapte de jandarmi, în catacombe. „Ne vindecă. Sunt minuni”

Creștinii ortodocși sărbătoresc vineri Izvorul Tămăduirii, și în toate bisericile se oficiază slujbe de sfinţire a apei.

La Biserica Buna Vestire din Brăila, un loc în care an de an se adună mii de oameni în această zi, pregătirile au început deja.

Acolo, pelerinii primesc agheasmă dintr-un izvor aflat sub unul dintre cele trei altare ale lăcașului de cult.

Pentru a nu se forma cozi, voluntarii au pregătit sticle cu apa sfinţită, scoasă din subsolul bisericii.

-Cam câte sticle sunt?

-În jur de 25 de mii.

Bidoanele au fost depozitate în catacombele lăcaşului de cult și au fost păzite de jandarmi. Unii credincioşi, care nu pot ajunge astăzi la slujbă, au fost joi seară să ia agheasmă.

Femeie: Ne vindecă. Sunt minuni care se fac. Să creadă lumea în biserică și în cel sfânt, bunul Dumnezeu. Eu am fata bolnavă și această agheasmă este foarte puternică.”

Am auzit, nu am văzut, dar cred că sunt adevărate. Mai mult ca sigur. Atunci când ai credință totul e posibil” spune altă credincioasă.

O iau dimineața, pe stomacul gol” explică un bărbat.

Despre Izvorul Tămăduirii din Brăila se spune că ar avea apă vindecătoare doar în prima săptămână de după Paște. În aceste zile, oraşul devine un adevărat centru al Ortodoxiei.

Localnică: „An de an avem destui oameni care vin şi din țară. Cu autocar, cu grupuri organizate.”

Sergent-major Rodica Balaban, purtător de cuvânt al IJJ Brăila: „Recomandăm părinților să supravegheze cu atenție sporită copiii, pentru a evita situațiile de rătăcire și pentru a preveni eventualele accidente. Conform experienței din anii trecuți, aproximăm că vor fi câteva mii de credincioși.”

Biserica a fost ridicată cu sprijinul financiar al comunității grecilor. Din 1974, slujbele sunt oficiate în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *