Diverse

Un român din străinătate a pus lacăt pe dulapul de la bucătărie ca să nu-i mai fie furată mâncarea

Un român stabilit în apropiere de Manchester, în Anglia, a fost nevoit să pună un lacăt pe dulapul din bucătărie pentru a-și proteja mâncarea de furturile frecvente între colegii de casă, relevând astfel dificultățile cu care se confruntă conaționalii noștri în străinătate.

Ionuț Oprea a împărtășit recent pe o rețea socială un episod sugestiv despre realitățile dure cu care se confruntă românii în străinătate. Informația a fost preluată de Anunțul UK și publicată pe Facebook.

Conform relatării lui Ionuț, un prieten de-al său a descoperit că mâncarea pregătită de iubita lui pentru cină, o tavă cu copănele de pui și cartofi la cuptor, a fost consumată în absența sa de unul dintre ceilalți conaționali cu care împarte locuința.

„Așa e străinătatea, fraților, nu ne mai judecați… și nu mai spuneți că suntem zgârciți dacă nu dăm de băut când venim în România… Că nu știe nimeni cât de grea e viața în Anglia. Cel puțin, la Londra, e plin de conaționali de-ai noștri care locuiesc în aceste condiții!”

Ionuț a mai povestit despre ideea pe care a avut-o prietenul său:

„Băiatul a fost sincer și mi-a povestit… Prietena lui a făcut o tavă cu copănele și cartofi la cuptor… iar el când a venit acasă de la muncă și a vrut să se pună la masa … a găsit copănele mâncate…

Din câte am înteles, sunt 9 sau 10 în casă, dar niciunul dintre colegii de casă nu a recunoscut nimic, iar el de atunci ține totul sub lacăt.”

Situația descrisă de Ionuț Oprea nu este un caz izolat, ci reflectă o problemă larg răspândită între românii care locuiesc în condiții de coabitare în Marea Britanie, unde spațiul limitat și resursele insuficiente pot duce la tensiuni și conflicte neașteptate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *