Diverse

„S-a întors iarna. Ninge încontinuu!” Zăpadă de jumătate de metru la Bâlea Lac; în unele zone, s-au format troiene de 2 m

Avem primăvară în calendar şi iarnă în termometre. Mai multe zone din ţară sunt acoperite de zăpadă, vântul a bătut cu putere, iar temperaturile au scăzut brusc. Dacă în urmă cu doar câteva zile, oamenii s-au bucurat de o vreme călduroasă, ca-n toiul verii, acum, aceştia au fost nevoiţi să treacă în doar câteva ore de la tricou la geaca de iarnă.

Dacă calendar este primăvară, la cota 1.400 din Harghita Băi este iarnă autentică. Sunt minus 3 grade în termometre, stratul de omăt a ajuns până la cinci centimetri, iar în doar 24 de ore temperaturile au scăzut cu 20 de grade Celsius.

– S-a întors iarna. Avem cinci centimetri de zăpadă şi minus trei grade. Ninge încontinuu. 

– După cum vedeţi la Harghita Băi a început să ningă. A nins de vreo 4-5 centimetri. Văd că a venit iar iarna înapoi. Toată săptămâna va fi tot aşa lapoviţă şi ninsoare, iar la noi la munte ninge mereu.

Dacă în urmă cu câteva zile, oamenii s-au bucurat de o vreme caldă, ca-n plină vară, acum au fost nevoiţi să renunţe la hainele subţire şi să revină la cele de iarnă.

– Săptămâna trecută a fost cald, iar la Harghita, de când sunt eu nu a fost niciodată aşa cald. Era vară de vară. Puteai să faci plajă. Acum trebuie să scoatem schiurile ca să plecăm la schiat. 

De la 28 la 5 grade Celsius, în doar 48 de ore

Vremea s-a întors la 180 de grade şi în Caraş Severin. Aici, în doar 48 de ore temperaturile au scăzut de la 28 de grade, la doar 5 grade, iar locurile care până ieri erau înverzite, acum sunt acoperite de omăt.

Vai de capul meu! Parcă s-a albit.

Ia uite! Bietele mele flori. Ia uite aici! Vai de capul meu! 

Zăpadă de jumătate de metru la Bâlea Lac

Şi în staţiunea Bâlea Lac ninge ca-n poveşti. Stratul de zăpadă a ajuns să măsoare până la 44 de centimetri, iar în unele zone, din cauza rafalelor de vânt s-au format troiene de până la doi metri.

Nici judeţul Braşov nu a scăpat de vrema rea. În doar câteva ore, străzile din Fundata au fost acoperite de zăpadă, mai ceva ca-n plină iarnă. Meteorologii nu au veşti bune nici pentru perioada următoare. Vremea rea va continua să pună stăpânire pe mai multe zone din ţara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *