Diverse

Un șofer din Alba s-a dus să-și înnoiască permisul de conducere fals, cumpărat cu 2.000 de euro de pe Facebook. Ce a urmat

Doi bărbați din Alba au fost condamnați la închisoare cu amânare, după ce și-au cumpărat permise false de conducere din Marea Britanie, fără a urma cursurile unor școli de șoferi.

Culmea, deși știa că documentul este fals, unul dintre ei a mers să îl reînoiească și așa a ieșit totul la iveală.

Bărbatul era stabilit în Germania când, în urmă cu patru ani, și-a cumpărat de pe o rețea de socializare un permis de conducere ce figura a fi emis în Marea Britanie. Acesta a plătit 2.000 de euro și i-a fost livrat acasă, potrivit anchetatorilor.

Ca să intre în posesia actelor false, ce imitau documente emise în Marea Britanie, acesta a trimis unei persoane datele personale, o poză, dar și banii.

Chiar dacă el știa că permisul este fals nu a ezitat să vină în țară și să încerce să obțină unul românesc. Imediat, autoritățile și-au dat seama că documentul nu este în regulă și l-au denunțat. Recent, magistrații l-au condamnat la 4 luni și 20 de zile de închisoare cu amânare.

Permis fals și la un șofer cu doar 4 clase

La fel a procedat și un alt bărbat care are doar patru clase și lucrează în domeniul construcțiilor. A plătit 1.000 de euro pentru un permis fals emis tot de autoritățile din Regatul Unit.

Acesta a fost oprit în trafic la noi de polițiști pentru o depășire neregulamentară. Când i-au fost cerute actele a prezentat documentul fals.

Pentru conducerea unui autoturism fără acte legale, fals în înscriuri a fost condamnat în prima instanță la 11 luni de închisoare cu amânare. Deciziile nu sunt definitive.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *