Diverse

Au visat să ajungă medici, iar acum nu-și găsesc niciun loc de muncă! O rezidentă din Iași face dezvăluiri dureroase din interiorul sistemului: „Te trezești că ești sunat acasă și amenințat să îți retragi dosarul, că e postul lui X sau Y”

Cristina Abagiu, medic rezident anul VI, specialitatea Chirurgie Generală, la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași, face dezvăluiri dureroase din interiorul sistemului, după ce soțul său, care este medic specialist, încearcă în zadar să-și găsească un loc de muncă.

Alexandru-Mihail Abagiu s-a pregătit ani întregi să ajungă medic, iar acum este șomer

Cristina si Alexandru Abagiu
Într-o serie de postări, Cristina Abagiu a dezvăluit că soțul său, Alexandru-Mihail Abagiu, nu a reușit să ocupe un post într-un spital de stat

O rezidentă din Iași a povestit prin ce dramă trece pentru că soțul său, Alexandru-Mihail Abagiu, medic specialist Chirurgie Generală, nu reușește să-și găsească un loc de muncă după ce a studiat 6 ani, iar apoi a mai dedicat încă 6 ani rezidențiatului, acum fiind șomer.

„De profesie sunt medic rezident pe Chirurgie Generală anul 6, iar soțul meu proaspăt medic specialist tot pe Chirurgie Generală. Această profesie și specialitate am ales-o amândoi din pasiune. Știți, sentimentul acela care a cam dispărut de pe pământ…pasiune, dorință, plăcere, bucuria și satisfacția că ajuți și vindeci oamenii, că îți iubești aproapele! Exact cum ne-a învățat Dumnezeu și ne-a rânduit «Mereu să îți iubești aproapele»… hmmm în ziua de astăzi este invers să îți înfunzi și urăști aproapele ca să urci tu!

Haideți să vă povestesc în ultima vreme paradoxul în care trăim. În ultimele luni cu cât am zis amândoi că iubim ceea ce facem, ne dorim sa fim din ce în ce mai buni, să învățăm mai mult, sa muncim mai mult v-ați fi așteptat ca să fim ajutați și văzuți nu?!? Haha…din contra oameni dragi, am fost nevăzuți, neauziți și pe lângă asta și umiliți! Am vrut de ceva timp să scriu tot ceea ce se întâmplă și prin ce trecem, dar știți voi mereu aceeași teorie frica, dar daca nu știu ce se întâmplă, dar dacă cumva se supără X,Y,Z dacă cumva deranjează pe cineva?

Dar faptul că un medic specialist rămâne șomer după atâția ani de studiu 6 ani de facultate, 6 ani de rezidențiat cu un număr n de gărzi efectuate și weekenduri neplătite? Și acel medic are de achitat facturi, rate, are o familie ,un copil de întreținut și crescut, acel copil are și el dreptul sa aibă părinții aproape și să-i dăruiască tot ce este mai bun nu? Se întreabă cineva? Îi pasă cuiva? Nuuu, nu îi interesează, nu e treaba lor, nu îi afectează cu nimic!”, a scris Cristina Abagiu într-o postare pe Facebook.

Cristina Abagiu: „Cum să ceri experiență unui medic specialist care este abia la început de drum?!?”

Cristina si Alexandru Abagiu
Cristina Abagiu se întreabă cum ar putea soțul său să acumuleze experiență, dacă nimeni nu vrea să-l angajeze

Într-o serie de postări, Cristina Abagiu a dezvăluit că soțul său, Alexandru-Mihail Abagiu, nu doar că nu și-a găsit un post într-un spital de stat, ci nu a reușit să se angajeze nici la privat, deoarece clinicile cer experiență, pe care tânărul încă nu o deține. Astfel, Cristina Abagiu se întreabă cum ar putea soțul său să acumuleze experiență, dacă nimeni nu vrea să-l angajeze.

„Extraordinar ceva de neînchipuit…să ajungi să termini 6 ani de Facultate de Medicină Generală, 6 ani de rezidențiat în Chirurgie Generală să îți iei specialitatea și să bați din «poartă în poartă» pentru un job și toți să îți zică ne pare rău nu avem nevoie suntem acoperiți sau la clinicile private scuza este ne pare rău nu aveți experiența! Oameni buni, vă întreb din tot sufletul meu: Cum dracu să ceri experiență unui medic specialist care este abia la început de drum?!? De unde experiență!??? Să luăm și să plătim oameni de pe stradă sa vină să îi operam acasă?!?? Sau cum?!? Toți au fost cu experiență de la început?

Toți au fost doctori mari, chirurgi de cum s-au născut?!! Sau cum vine asta?!! Țara asta, sistemul ăsta medical ce oferă tineretului?!? Anxietate, depresie ,nervi, dezamăgire, batjocură și mafie la cote maxime!!!!???!!!!  Vă plângeți că nu aveți medici sau, vaii, că medicii ne pleacă cu miile din tară în străinătate și ia să facem noi ceva dacă vor să plece să își plătească și studiile! Pe bune?!?

Atât de ipocriți sunteți? Da ce sa facă acei medici săracii? Să stea sclavi în continuare sistemului, nu???? Să vadă cum se afișează un concurs de post la o clinică, spital de stat și să meargă să își depună dosarul în speranța că poate poate o să i se deschidă și lui Cerurile și o să scape de coșmarul prin care trece! Dar nu! Te trezești că ești sunat acasă și amenințat să îți retragi dosarul că e postul lui X sau Y, pentru el scos, adică haideți să dăm puțin cărțile pe față, băiatul lui X, nepotul Y, verișorul lui Z și nu cumva să îndrăznești să te prezinți la concurs! Stai și cauți zile întregi, luni si începi să fii și mai apăsat, mai dezamăgit, mai dezgustat și te gândești, bun, am o familie de întreținut, un copil de crescut, rate și facturi…și începi să îți cauți job pe alte ramuri similare cât de cât cu profilul pe care l-ai terminat!

Reprezentant medical, distribuitor medicamente, consilier relații! Ghici ce? Același lucru, ne pare rău nu aveți experiență! Deci în Romania daca ești medic chirurg ești atât de «inapt» încât nici măcar consilier de relații nu poți fi! Adică să știi să dai niște informații medicale în legătura cu intervențiile chirurgicale, serviciile medicale, investigațiile paraclinice și tot așa! Asta este România”, a mărturisit medicul rezident Cristina Abagiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *