Diverse

Alertă de vreme severă în toată ţara, până vineri noapte. Ploi torențiale şi vânt puternic în majoritatea zonelor, inclusiv în Bucureşti

Administaţia Naţională de Meteorologie a emis o nou informare meteo de vreme rea care vizează întreaga ţară. Potrivit specialiștilor, până vineri seară, vântul va sufla cu putere în majoritatea zonelor și va ploua îndeosebi în jumătatea de nord.

Astfel, în intervalul 28 martie, ora 10 – 29 martie, ora 21, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h. În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice, iar mai ales în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, transmite ANM.

Cod galben de vânt în mai multe județe, până joi seară

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 10 – 28 martie, ora 20

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, unde vor fi viteze în general de 55…65 km/h, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 km/h.

Interval de valabilitate: 28 martie, ora 20 – 29 martie, ora 10

Pe parcursul nopții de joi spre vineri (28/29 martie) în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei şi local în Transilvania vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Vremea se încălzește în Capitală. Ploi și maxime de 24 de grade Celsius

Vremea se încălzește în Capitală, iar maximele vor ajunge vineri până la 24 de grade Celsius. Joi după-amiază va ploua, se arată în prognoza specială pentru București, emisă de ANM.

De joi până vineri dimineața, vremea se va încălzi în Capitală. Cerul va avea înnorări temporare până spre orele după-amiezii și vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată, apoi se va degaja. Vântul va sufla moderat, cu intensificări pe parcursul zilei (viteze în general de 40…50 km/h). Temperatura maximă va fi de 20…22 de grade, iar cea minimă va fi de 6…8 grade.

Vineri, vremea va continua să se încălzească. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 23…24 de grade Celsius.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *