Diverse

„A omorât-o, singura fată pe care o aveam”. Cum a fost găsită Andreea, studenta ucisă de iubit în Timişoara. Băiatul cânta în corul bisericii în fiecare duminică

Crimă cu multe semne de întrebare la Timişoara. O studentă la medicină a fost găsită moartă în apartamentul iubitului său, care îi era coleg de facultate. Fata avea corpul plin de răni de cuţit şi părul aranjat în jurul gâtului, ca să mascheze tăieturile. Student şi la teologie, în paralel, iubitul victimei a devenit suspectul principal şi i-a surprins pe poliţişti cu declaraţiile lui.

Acesta este iubita tânărului care refuză să răspundă la întrebări. Andreea Morega avea 20 de ani, un zâmbet încrezător şi un vis de împlinit – o carieră fascinantă. De câteva luni, era împreună cu Mirel Dragomir, un student la medicină în vârstă de 23 de ani. Aseară, a fost găsită fără viaţă în apartamentul în care locuia iubitul ei. Două fete au făcut descoperirea sinistră – sora suspectului, care locuia împreună cu fratele ei, şi o prietenă a acesteia.

Ucigaşul Andreei cânta în fiecare duminică în corul bisericii

Bărbat: O prietenă a zis că a sunat-o, nu a răspuns, a forţat uşa şi au găsit-o fără suflare pe pat.

Iulia Pop – reporter Observator: După atac, tânărul a încuiat trupul fetei în apartamentul din acest bloc şi aplecat la părinţii săi în Craş Severin, spun surse din anchetă. Câteva ore mai târziu a fost ridicat de poliţişti de acolo şi dus la audieri, unde şi-a recunoscut şi faptele. 

Studentul la medicină a recunoscut că şi-a ucis iubita şi a fost reţinut de poliţişti. Anchetatorii au intrat la bănuieli când au văzut o tăietură adâncă pe faţa lui, semn că Andreea s-a luptat pentru viaţa ei. Rudele victimei nu ştiau prea multe despre noul iubit al fetei. Auziseră, însă, că era un tânăr religios, care cânta duminica în corul bisericii, şi îl priveau cu încredere. Acum, însă, au căzut pradă celei mai negre dureri.

Narcis Şerban, verişor: Era întotdeauna o persoană bună. Totdeauna ajuta persoane. Dar în cazul de faţă, tocmai acum a rămas fără ajutor. 

Bunica: A omorât-o, singura fată pe care o aveam, singura! A omorât-o, a omorât-o. Tot am zis că nu, că se pregătise să vină acasă. 

MătuşaAndreea era o fată cu zâmbetul pe buze, era o fată foarte frumoasă, nu pot să o descriu. Atât ne pare de rău. Nu ştiu ce să mai zic, nu am cuvinte. Mă copleşeşte durerea, nu am cuvinte să spun. 

Băiatul s-a înfuriat că iubita sa voia să-l părăsească şi a atacat-o cu un cuţit

Rudele studentei ucise vor să afle cum s-a transformat dragostea în crimă. Suspectul le-a povestit poliţiştilor că s-a înfuriat când l-a anunţat iubita că îl părăseşte. A atacat-o, orbeşte, cu un cuţit, spun surse din anchetă.

Coleg al suspectului: Din câte ştiu are o relaţie cu ea din decembrie şi de atunci bine.Nu era absolut nicio îndoială între ei doi. 

Iubirile însângerate devin îngrijorător de multe. Luna trecută, doi elevi olimpici din Drobeta-Turnu Severin au fost implicaţi într-o tragedie asemănătoare. Un adolescent de 16 ani şi-a înjunghiat o colegă de clasă pe care o iubea în taină, apoi a încercat să se sinucidă. Amândoi au supravieţuit, dar astfel de atacuri pun pe gânduri sociologii. Generaţia Z, născută între anii 1995 şi 2010 este învăţată să comunice mai mult online, şi nu ştiu cum să gestioneze emoţiile puternice într-o conversaţie faţă în faţă, spun specialiştii.

Dan Petre – sociolog: Unele emotii foarte intense, cum ar fi gelozia, cum ar fi ura, de regula determina comportamente foarte intense si, de multe ori, din pacate, violente. Comunicarea este o modalitate prin care, de exemplu, ei pot deveni constienti de emotiile pe care le traiesc sau pot transmite semnale catre cei care au competente sa-i ajute. 

Studentul la medicină care a recunoscut că şi-a asasinat iubita din gelozie ar putea primi o condamnare de până la 25 de ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *