Diverse

„S-o apucat de fetiţa asta, am auzit”. Un bărbat de 46 de ani şi un adolescent de 16 ani din Vaslui au violat o copilă de doar 8 ani. Mama aflase, dar nu a făcut nimic

Copilărie furată pentru o fată de doar opt ani din comuna vasluiană Cozmeşti. Micuţa a fost abuzată sexual de mai multe ori de un bărbat de 46 de ani şi de un adolescent de doar 16 ani.

Abuzurile ar fi avut loc în toamna anului 2022. Cea care a alertat autorităţile este o vecină a fetei agresate sexual, care ar fi auzit povestea de la mama minorei. Poliţiştii au confirmat că împotriva celor doi au început cercetările.

Copilărie furată

„La data de 10 martie 2024, Poliția Municipiului Vaslui a fost sesizată cu privire la faptul că, o minoră din județul Vaslui ar fi fost victima unor abuzuri sexuale. Urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, la data de 12 martie 2024 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un minor, în varstă de 16 ani, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală, în formă continuată.

Împotriva acestuia, polițiștii din Vaslui au luat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, față de acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Ulterior, la data de 14 martie 2024, urmare a cercetărilor efectuate și a probatoriului administrat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de un bărbat, în varstă de 46 de ani, din comuna Cozmești, județul Vaslui, bănuit de comiterea infracțiunii de agresiune sexuală.

Împotriva acestuia, în aceeași zi, 14 martie 2024, polițiștii din Vaslui au luat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta a fost prezentat Judecătoriei Vaslui, la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, față de acesta fiind dispusă măsura arestării preventive, pe o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de agresiune sexuală și agresiune sexuală, în formă continuată”, anunţă poliţiştii.

„S-o apucat de fetiţa asta”

Oamenii din sat sunt în stare de şoc. „E un băiat din familie necăjită. S-o apucat de fetiţa asta, am auzit, n-am văzut. Normal nu-i, nici frumos, în niciun fel. Ce-i urât nu-i bun”, a mărturisit o vecină.

Şi părinţii adolescentului sunt în stare de şoc, dar nu cred că fiul lor este vinovat. „În faţa poliţiei a recunoscut că da, problema e că nu ştiu ce declaraţii a dat la centrul unde a fost dus. Mai departe nu mai spun nimic, Nu aş crede”, a spus tatăl băiatului„El a spus că a fost la grătar şi s-a jucat. Când a întrebat-o pe fată a zis că s-a jucat. Eu ştiu ce a declarat fata”, a declarat şi mama adolescentului.

Cercetările continuă. Bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, iar adolescentul se află sub control judiciar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *