Diverse

Tânăr, găsit desculţ şi flămând în Munţii Maramureşului, la peste 1.700 m altitudine. Băiatul trecuse ilegal granița

Un ucrainean în vârstă de 22 de ani, care a trecut ilegal granița şi s-a rătăcit în Munţii Maramureşului, a fost salvat astăzi de către salvamontişti. Tânărul a fost găsit în hipotermie, desculţ şi flămând.

Acţiune contra cronometru pentru salvamontiştii din Maramureş. Un cetăţean ucrainean, care au trecut ilegal azi noapte frontiera de stat, s-a rătăcit în zona Vârful Şerban din Munţii Maramureşului.

„Apelul venit prin 112 in jurul orei 03.00 ne-a informat despre un tanar ucrainean de 22 ani care a trecut frontiera in jurul orei 02.00 si solicita ajutor fiind in hipotermie cu degeraturi usoare atat la membrele inferioare cat si cele superioare , acesta aflandu-se undeva la peste 1700 metri, zona fiind deosebit de periculoasa. Salvatorii montani au pornit imediat dupa primirea apelului de urgenta spre locatia tanarului care a fost sfatuit sa faca miscari pentru a nu i se agrava starea dar sa nu se indeparteze de locatie pentru a putea fi gasit, acesta avand doar 2% baterie la telefon. Impreuna cu echipa de salvatori a SPJ Salvamont Maramures se afla si un echipaj al Politiei de Frontiera al ITPF Sighetu Marmatiei. Ascensiunea pana la locatia tanarului ucrainean va dura intre 7 si 9 ore, aceasta depinzand si de zapada din golul alpin”, a transmis Salvamont Maramureş.

Tânăr ucrainean, desculț și nemâncat în Munții Maramureșului

Din fericire, tânărul de 22 de ani a fost găsit în viaţă, dar îngheţat de frig. Era desculţ, nemâncat, fără provizii şi slab echipat. Avea ciorapi subţiri lipiţi de piele, iar unul dintre salvatorii montani i-a tras mănușile personale în picioarele degerate. „Salvatorii montani i-au acordat primul ajutor, i-au dat ceai cald si sandvich-uri, l-au echipat si impreuna cu politistii de frontiera de la ITPF Sighetu Marmatiei il coboara si il pregatesc in vederea extractiei cu elicopterul”, au mai transmis reprezentanții Salvamont Maramureş.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *