Diverse

Au arestat un zidar în loc de boxerul care l-ar fi ucis pe Adrian Kreiner. Filmul operaţiunii în care poliţiştii de elită au filat două zile un nevinovat

Crima din Sibiu. Gafă uriaşă a anchetatorilor în cazul asasinilor omului de afaceri din Sibiu. Un bărbat nevinovat a fost luat pe sus de poliţişti, încătuşat şi reţinut pentru o noapte. Abia după 12 ore de audieri, procurorul şi-a dat seama că are în faţă persoana greşită. Confuzia ar fi venit de la o informaţie incompletă primită de la unul dintre complicii asasinilor. Bâlbăiala i-a asigurat adevăratului infractor o portiţă de timp în care să se ascundă sau să fugă. Până acum, niciunul dintre cei trei criminali nu a fost prins.

Acesta pare a fi deznodământul unei anchete la care lucrează specialişti din opt judeţe şi cei mai buni criminalişti din România, trimişi de la Bucureşti. După ce au ridicat 67 de camere de supraveghere şi au vizionat 1.500 de ore de filmare anchetatorii anunţă că îl au în mână pe unul dintre cei trei criminali ai omului de afaceri Adrian Kreiner. Bărbatul de 31 de ani e pus la pământ într-o demonstraţie de forţă. Îmbrâncit, încătuşat şi dus direct din Dolj la Sibiu pentru audieri.

Bărbatul ridicat aseară în cazul crimei din Sibiu, victimă a unei piste false

Doar că succesul e de moment, anchetatorii tocmai au făcut o uriaşă eroare.

Bogdan Dinu, reporter Observator: După 12 ore de audieri, procurorii realizează că au în faţă un om nevinovat. Al cărui ghinion este că ar fi din aceeaşi localitate cu adevăratul criminal şi că poartă acelaşi prenume – Laurenţiu. 

Localnic: Aseară, când a venit omul de la lucru, au încălecat pe el aici 10-20 de poliţişti civili, alte 10 maşini blocate, strada. 

Informaţiile au venit chiar de la complicele celor trei criminali

Informaţiile despre criminalul din Valea Stanciului au venit chiar de la complicele celor trei – Ilie Sitariu, aflat acum în arest. El le-ar fi arătat poliţistilor o poză cu principalul suspect, dar nu a ştiut să le spună şi numele complet. Ancetatorii căutau de fapt un fost boxer, dar au ridicat un zugrav.

Localnic: Înţeleg că îl filau de ceva timp, îl aşteptau. De două zile, de o zi şi o noapte. Domnule, cu o noapte înainte a stat o maşină aici, una aşa şi pe străzile celelalte. E un băiat cuminte! Ce boxer, domnule… De unde domnule boxer. Ce naiba.

Mărturia în exclusivitate a soţiei bărbatului reţinut şi eliberat după 12 ore

Soţia bărbatului nevinovat vorbeşte, în exclusivitate cu o echipă Observator, şi spune că e încă în stare de şoc. Cei doi se căsătoriseră în urmă cu trei săptămâni.

Soţia bărbatului reţinut: Soţul meu nu e în stare să taie nicio găină. Eu mă duc cu găini prin sate, apăi să omoare un om. Soţul meu munceşte cu ziua, pe la lume, pe unde găseşte, acum e la Craiova pe şantier. N-a plecat nicăieri, nici la Sibiu, nici la Craiova, în nicio ţară. Pe data de 6, 7 eram acasă.

Nici poliţiştii, nici procurorii nu au explicat cum s-a produs confuzia

La fel de grav este că toată această bâlbâială a autorităţilor i-a dat timp adevăratului criminal să se ascundă sau chiar să fugă. Drept dovadă: până acum nu a fost prins! Contactaţi de reporterii Observator, nici poliţiştii, nici procurorii implicaţi în acest caz nu au explicat cum s-a produs această confuzie uriaşă. Procurorul de caz anunţă doar că Ilie Situariu nu va fi acuzat de inducerea in eroare a anchetatorilor.

Localnic: Ieri ne-am speriat când am văzut atâte maşini. Erau de îl urmăream şi nu ştiam ce se întâmplă. Ce e cu poliţia peste tot. Era din casă în casă poliţie la porţi. 

În cazul crimei din Sibiu ar fi implicate 5 persoane

Cazul este departe de a fi rezolvat. Cert este că pontul a fost dat de un apropiat al omului de afaceri şi că sunt implicate cinci persoane: patru bărbaţi şi o femeie. Ea este iubita unuia dintre suspecţi, căsătorită cu un cetăţean turc. Avea misiunea de a vinde cele 16 ceasuri furate din locuinţa omului de afaceri. Toţi cei trei asasini sunt din Dolj.

Bogdan Dinu, reporter Observator: Cei trei suspecți și iubita unuia dintre ei, ar fi plecat cu mașina de aici, din Valea Stanciului, din Dolj. Aici locuiesc. Prima oprire: Dumbrăvița, din Timiș. Aici, s-ar fi întâlnit cu un alt membru al grupării. Ilie Sitariu, primul reținut de anchetatori. Cu două mașini, au pornit spre Deva. Abandonează unul dintre autoturisme în oraș, ca să nu fie reperat în Sibiu. 

Cristi Popovici, reporter Observator: În Sibiu, au ajuns toți cinci cu o singură mașină. Trei dintre ei, bărbații filmați de camerele de supraveghere, au rămas să-și ducă planul la bun sfârșit. Femeia și Ilie Sitariu au plecat imediat înapoi spre Dumbrăvița. 

Criminalii l-au urmărit pe omul de afaceri o zi şi o noapte, dintr-o casă părăsită

Înaintea crimei, indivizii s-au instalat într-o casă părăsită aflată vizavi de vila omului de afaceri de unde l-au filat o zi şi o noapte. Când au considerat că a venit moment, au acţionat.

Cristi Popovici, reporter Observator: Urmele jafului încă se mai văd. Pe aici au intrat în curtea omului de afaceri. Au ajuns la un felinar, căruia i-au desfiletat becul și s-a făcut întuneric. În casă, au intrat prin geamul garajului care era rabatat. De aici, au ajuns în living, unde l-au suprins pe Kreiner dormind pe canapea.

Procurorii spun că omul de afaceri a fost legat şi torturat printr-o tehnică a forţelor speciale de intervenţie – numită „Arbatachar” sau stilul barcă, o metodă barbară folosită în închisosrile din Chiad pentru a chinui prizonierii.

Valentin Florescu, procuror criminalist: Acesta este un mod de legare a victimei în care şocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care duce la paralizie. Durerea este extremă.

Fiica omului de afaceri a fost ameninţată cu pistolul de asasini

Fiica omului de afaceri, care avea dormitorul aproape de living, aude totul şi încearcă să ceară ajutor. Nu apucă să sune la 112. E ameninţată cu pistolul de asasini, în limba engleză, pentru a dezvălui unde ţine tatăl ei banii. Nu ştie. În tot acest timp, concubina omului de afaceri se ascunde într-un dulap, în alt dormitor. După 11 minute de când intră în casă, cei trei indivizi fug cu 16 ceasuri, 40 de euro şi 100 de lei. Cinci minute mai târziu, ajunge poliţia. Cum au reuşit criminalii să intre in casa atât de uşor?

Valentin Florescu, procuror criminalist: Sistemul de alarmă nu era activ, deşi era un sistem de alarmă performant. Pe trei nivele – avea control separata supra curţii, parterului şi etajului 1. Victima stând la parter, nu a activat, probabil din neglijenţă nici curtea. 

Ilie Sitariu a ajuns din nou în biroul procurorului pentru declaraţii

După ce fug din casa lui Kreiner, cei trei asasini se pierd pe străzi aproape o oră şi jumătate. Merg la apartamentul închiriat în Sibiu, iar dis de dimineaţă pleacă cu un taxi la Deva. După ce se află că omul de afaceri a murit, doi dintre suspecţi şi femeia fug din ţară. Pe unul dintre ei îl trece graniţa chiar Ilie Sitariu. Azi – individul care a făcut 5 ani de închisoare în Statele Unite pentru că a furat de pe carduri peste 120.000 de dolari, a ajuns din nou în biroul procurorului pentru declaraţii.

În faţa anchetatorilor, Ilie Sitariu a spus că nu știa de planul criminalilor și că i-ar fi ajutat cu transportul și cazarea din prietenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *