Diverse

Iată-l! El este Ion, „chirurgul” care a operat seiful din Carrefour ERA, unul dintre cei mai bine pregătiți hoți cu care s-au confruntat polițiștii din Iași! A tocat zeci de mii de euro în 3 luni

După trei luni de la jaf, polițiștii din Iași i-au prins pe autorii care au plecat cu zeci de mii de euro din Carrefour ERA. Ieri, unul dintre aceștia a ajuns în fața judecătorilor ieșeni. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi indivizi riscă să stea ani grei după gratii

După mai mult de 3 luni de la jaful de la Era, polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale au reușit să-i identifice pe autori. Este vorba despre doi bărbați din Republica Moldova. Reporterii BZI au aflat că ambii sunt hoți profesioniști, de-a lungul timpului comițând fapte similare. Anchetatorii ieșeni pot spune cu ușurință că cei doi moldoveni sunt unii dintre cei mai pregătiți infractori cu care au avut de-a face. Ambii au reușit să plece cu aproape 30.000 de euro dintr-un schimb valutar și nu au lăsat prea multe urme.

„La data de 7 august, în jurul orei 4.30, polițiștii Secției 1 Poliție Iași au fost sesizați cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-un spațiu comercial din municipiul Iași, de unde ar fi sustras bani. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor și tragerii acestora la răspundere penală, precum și pentru recuperarea prejudiciului”, au declarat, la scurt timp după jaf, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași. Ion C. a fost prins la Iași, în timp ce al doilea autor se află reținut în Republica Moldova.

Cum au acționat polițiștii în cazul jafului de la Carrefour ERA?

Iată că, ieri, oamenii legii au revenit cu informații.

„Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Biroului de Investigații Criminale au identificat doi tineri, de 29 ani, respectiv 30 de ani, ambii din Republica Moldova, bănuiți de comiterea infracțiunii de furt calificat. În fapt, la data de 07 august a.c., cei doi ar fi pătruns în incinta unui centru comercial de pe raza jud. Iași, prin escaladarea acoperișului și din interiorul unei societăți comerciale ar fi sustras aproximativ 30.000 de euro. Astfel, la data de 14 noiembrie a.c., în urma cercetărilor și investigațiilor, polițiștii de investigații criminale cu sprijinul luptătorilor S.A.S Iași au efectuat o percheziție domiciliară în mun. Iași, unde ar fi locuit unul din cei doi bănuiți de comiterea faptei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 14 noiembrie a.c., tânărul în vârstă de 30 de ani a fost depistat în imobilul sus menționat. Acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore și introdus în Arestul IPJ Iași. În cursul zilei de astăzi, 15 noiembrie a.c., acesta urmează să fie prezentat Judecătoriei Iași, cu propuneri legale. Cercetările continuă și față de tânărul în vârstă de 29 ani, în prezent, acesta fiind arestat de către autoritățile din Republica Moldova într-o altă cauză penală, în care ar fi cercetate infracțiuni similare.

Activitățile operative au beneficiat de sprijinul Brigăzii Operațiuni Speciale Iași și Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași”, au transmis polițiștii ieșeni în cazul jafului de la Carrefour ERA.

SUrsa : www.bzi.ro/iata-l-el-este-ion-chirurgul-care-a-operat-seiful-din-carrefour-era-unul-dintre-cei-mai-bine-pregatiti-hoti-cu-care-s-au-confruntat-politistii-din-iasi-a-tocat-zeci-de-mii-de-eur

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *