Cum şi-a plănuit moartea fiul unui procuror din Constanţa. S-a sinucis cu arma tatălui, deşi urma să devină părinte pentru a doua oară

Fiul unui celebru procuror din Constanţa s-a sinucis cu arma tatălui său. Tânărul de 31 de ani, executor judecătoresc, ar fi premeditat totul. A mers acasă la magistrat, i-a luat arma, apoi s-a întors în apartamentul său. Înainte de nenorocire, bărbatul i-a trimis un mesaj tatălui său, în care îşi explica fapta. Bărbatul era căsătorit, iar soţia sa urma să aducă pe lume al doilea copil al cuplului.

Adrian Niţă, fiul celui mai cunoscut procuror din Constanţa, Teodor Niţă, ar fi premeditat totul. De dimineaţă, tânărul de 31 de ani ar fi mers la casa tatălui său. Ştia că magistratul nu este în locuinţă. S-a dus direct la seiful cu arme, a luat pistolul şi a plecat către apartamentul său. Înainte de gestul extrem, i-ar fi trimis un mesaj tatălui său prin care îi spunea ce are de gând să facă.

Fiul procurorului şi-ar fi pus capăt zilelor, decepţionat în dragoste

„Procurorul Teodor Niţă este primul care a ajuns la faţa locului şi a sunat la 112 imediat după ce a primit un mesaj de adio”, spune Andreea Filip, reporter Observator. Tânărul era încă în viaţă când a ajuns ambulanţa. Medicii l-au intubat şi l-au trimis de urgenţă la spital. „Persoana în cauză a fost transportată la spital. Prezenta semne vitale”, a declarat Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța.

Anchetatorii au împânzit imediat zona. Au luat la cercetat apartamentul şi au căutat probe ca să refacă puzzle-ul dramatic. „S-a identificat şi o armă. Sunt proceduri de cercetare la faţa locului în acest moment”, precizează Viorel Teliceanu, prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța. „Este puţin sânge pe scară. Nu am văzut nimic de dimineaţă, doar am văzut ambulanţele”, spune administratorul blocului, care nu a auzit nimic. „Nici vecina din faţă.”

Tânărul a murit două ore mai târziu. O decepţie sentimentală, dintr-o relaţie anterioară, l-ar fi făcut să-şi ia viaţa. Pe Youtube, bărbatul avea un playlist cu zeci de cântece de dragoste. Adrian Niţă era căsătorit şi urma să fie tată pentru a doua oară. Din 2020, bărbatul era executor judecătoresc.

Cine sunt părinţii tânărului care s-a sinucis la Constanţa

Părinţii săi sunt celebri în magistratură. Mama este judecător, iar tatăl său, Teodor Niţă, a fost dat afară de două ori din rândul magistraţilor şi reprimit. Luna trecută, a fost declarat „campion” european la Haga pentru activitatea pe linia infracțiunilor de mediu. L-a trimis in judecată pe italianul care a vrut să ridice la Năvodari un munte de deşeuri toxice, dar şi pe fostul viceprimar din Tuzla, sub acuzaţia de tentativă de omor.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here