O fetiţă de 10 ani din Dolj, ţinută captivă de propria bunică. Copila era legată de pat cu un lanţ

O fetiţă de 10 ani din Dolj a fost legată cu un lanţ de pat, chiar de propria ei bunică. Femeia era asistentul personal al copilei, iar ororile au ieşit la iveală după un control al poliţiştilor, efectuat la domicilul femeii.

Femeia, în vârstă de 53 de ani din comuna doljeană Cerăt, este asistent personal al nepoatei sale în vârstă de 10 ani. Vineri, autorităţile locale au cerut sprijinul poliţiei, după ce au primit informaţii conform cărora copila nu este îngrijită şi este ţinută captivă.

Femeia, în arest la domiciliu

Alături de cele două se afla şi fratele mai mare al copilei. Ambii minori au fost luaţi de reprezentanţii de la Protecţia Copilului, în timp ce femeia a fost pusă sub arest la domiciliu pentru următoarele 30 de zile.

„La data de 13 mai a.c., ora 11:00, polițiștii Secției nr.14 Poliție Rurală Bârca, în baza datelor și informațiilor obținute, împreună cu reprezentanții autorității locale, s-au deplasat în comuna Cerăt, la locuința unei femei de 53 de ani, bunica unei minore de 10 ani, căreia îi este și asistent personal. Cu ocazia verificării la domiciliu, în una dintre camere, a fost găsită minora de 10 ani, legată cu un lanț de piciorul stâng, asigurat cu un lacăt, lanț legat de piciorul patului. În urma celor constatate, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate,  dosar aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Segarcea. Minora de 10 ani și fratele acesteia de 15 ani au fost preluați de reprezentanții DGASPC Dolj,  minora fiind în afara oricărui pericol. Femeia a fost prezentată instanței de judecată care a dispus arestul la domiciliu pentru 30 de zile”, au transmis poliţiştii.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here