Imagini cutremurătoare surprinse în locul carnagiului de la Bălțați. Numele victimelor, trecute într-o carte de marmură, printre obiecte sanitare rămase pe câmp după accident

În locul tragediei de la Bălțați a fost ridicat un monument funerar. Numele celor șapte bărbați decedați în accidentul rutier au fost sculptate în marmură

Imagini care îți fac pielea de găină au fost surprinse la Bălțați, în locul carnagiului petrecut pe 1 februarie. Rudele victimelor au ridicat în memoria bărbaților morți în urma accidentului rutier un monument funerar. Într-o carte sculptată în marmură, au fost trecute toate numele celor decedați, inclusiv ale șoferului de TIR. Constantin Pralea, Dumitru Bariz, Maricel Moroșanu, Mihai Brumă, Iulian Părpăriță, Petru Deleanu și Andrei Radu sunt bărbații care au pierit în tragedia de la Bălțați. Monumentul funerar a fost ridicat printre bucăți de obiecte sanitare pe care echipa condusă de Pralea ar fi trebuit să le instaleze pe un șantier din Iași.

Cum s-a petrecut carnagiul de la Bălțați

Pe 1 februarie 2022, la Bălțați și-au pierdut viața șapte oameni după impactul dintre un TIR, o ambulanță și o autoutilitară. Accidentul a avut loc în jurul orei 7:00, într-o curbă extrem de periculoasă. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje de Poliție, după ce, prin apelul la 112, s-au anunțat mai multe victime ce se aflau în stop cardio-respirator. Medicii ajunși la fața locului au încercat în zadar salvarea celor șapte victime, fiind nevoiți să declare decesele, rând pe rând. Printre cele șapte victime, s-au numărat Andrei Radu, șoferul TIR-ului, precum și șase bărbați ce se aflau în microbuz. Aceștia se îndreptau spre Iași, unde lucrau în construcții. Toți erau vecini și prieteni. Moartea lor a șocat întreaga comunitate din localitatea ieșeană Balș, unde locuiau toți.

Din ambulanță nu a fost nimeni rănit grav, iar gravida ce trebuia să ajungă la maternitate, pregătită să nască, a scăpat ca prin minune. La câteva ore după impact, a adus pe lume un băiețel perfect sănătos. Asistenta a scăpat doar cu o sperietură, iar Maricel Corban, șoferul ambulanței, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și câteva zile de spitalizare. Râmâne de văzut ce se va întâmpla în cazut accidetului rutier grav de la Schitu Duca.

Parapeți de protecție montați în locul tragediei de la Bălțați

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași a impus o serie de modificări în zona comunei Bălțați, de pe drumul european 583, unde au loc frecvent accidente rutiere. Nu este pentru prima oară când în zona respectivă apar unele modificări de trafic, decizii luate de către autorități pentru a-i obliga pe șoferi să reducă viteza în zonele cele mai expuse. Cei de la DRDP Iași au decis ca pe zona Sârca-Bălțați, cea mai predispusă accidentelor rutiere, să fie montați parapeți de protecție. Pe drumul european 583, între Municipiul Iași și orașul Târgu Frumos, au avut loc numeroase accidente rutiere în ultimii ani. Porțiunea dintre Sârca și Bălțați a rămas, însă, zona în care se produc cele mai multe coliziuni între autoturisme.

DRDP a modificat chiar marcajele rutiere pe drumul ce traversează localitatea Bălțați. Traficul rutier pe drumul european spre Iași ar urma să fie fluidizat și prin apariția unei centuri ocolitoare în zona orașului Podu Iloaiei.

Sursa : Bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here