Minoră în stare de şoc: Soldaţii ruşi i-au violat şi ucis mama şi sora chiar în faţa ei. A stat cu cadavrele în casă 4 zile

Ombudsmanul Ucrainei pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, a atras atenţia că în fiecare zi apar noi dovezi privind „crimele sexuale oribile” comise de către soldaţii ruşi în teritoriile eliberate.

O fată de 17 ani şi bunica ei s-au adresat la linia telefonică specială a Comisariatului pentru Acordarea de Asistenţă Psihologică Confidenţială, care a dat permisiunea de a publica povestea ei.

În Irpen, trei ocupanţi rasişti i-au violat mama şi sora mai mică, în vârstă de 15 ani, în faţa fetei. Au fost bătute şi violate cu o cruzime de nedescris. Ambele sunt moarte. Fata aflată în stare de şoc psihologic a trăit cu cadavrele în casă timp de 4 zile. După eliberarea oraşului, ea a reuşit să ajungă la bunica ei.

Tânăra a spus că în timp ce rudele ei erau ucise, ea era imobilizată dar nu era atinsă, ‘pentru că sunt urâtă’. Ei au spus: ‘Trăieşte şi spune-le celorlalţi mai departe ce s-a întâmplat’. Psihologii noştri lucrează cu ea”, a relatat Liudmila Denisova.

Potrivit oficialului ucrainean, de la 1 aprilie, mai mult de 400 de persoane au apelat la linia telefonică specială sprijinită de UNICEF.

„Cele mai multe apeluri sunt legate de crimele sexuale comise de armata rusă. Numărul lor creşte în fiecare zi. La linia telefonică specială avem cinci psihologi, cărora li s-au alăturat deja psihiatri”, a adăugat Liudmila Denisova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here