Maşina de propagandă rusă. Parlamentari ruşi acuză că Ucraina a răspândit coronavirusul în fosta URSS.

Russian President Vladimir Putin enters a hall before a meeting of the Victory Organizing Committee at the Kremlin in Moscow on March 17, 2015. The meeting focuses on preparations for celebrating the 70th anniversary of the victory in World War II. / AFP PHOTO / POOL / SERGEI ILNITSKY (Photo credit should read SERGEI ILNITSKY/AFP via Getty Images)

După ce i-au acuzat pe ucraineni că încalcă drepturile omului, că plănuiesc atacarea Ambasadelor SUA şi UE şi câte şi mai câte pentru a-şi justifica invazia, mai nou, parlamentari ai regimului comunist rus ajung să susţină că Ucraina ar avea un rol în răspândirea pandemiei pe teritoriul Rusiei, relatează Investigatoria.ro.

Astfel, Aleksey Didenko, deputat în Duma de Stat din partea Partidului Liberal Democrat, a cerut Dumei de Stat să studieze „amprenta Ucrainei în pandemia de coronavirus”.

De altfel, grupul parlamentar propune crearea unei comisii în Duma de Stat care să investigheze activităţile laboratoarelor biologice americane din Ucraina, aceasta fiind noua marotă a Rusiei.

Acest lucru a fost anunţat la emisiunea Duma TV de către deputatul Dumei de Stat din partidul Liberal Democrat – Alexei Didenko. Potrivit acestuia, se vede clar implicarea ucraineană în răspândirea coronavirusului pe teritoriul fostei URSS. Deputatul afirmă că este sigur că Pentagonul a oferit finanţare pentru activităţile acestor laboratoare.

Unul dintre rezultatele acestei investigaţii poate fi o cerinţă de a închide toate laboratoarele biologice din CSI„, a afirmat Didenko.

El a reamintit declaraţiile liderilor SUA, care solicitau o investigaţie asupra activităţilor laboratoarelor din Wuhan, China, şi emiterea unei facturi către Republica Populară Chineză, dacă se confirmă informaţii că virusul ar putea fi dezvoltat în ţară.

Politicianul rus a mai susţinut că dacă o anchetă parlamentară dovedeşte că armele biologice au fost dezvoltate în laboratoarele ucrainene, atunci Ucraina ar trebui facturată, iar Statele Unite ar trebui să răspundă în calitate de coinculpat. Aceste două state trebuie să plătească despăgubiri în dolari şi, respectiv, în grivne, mai adaugă el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here