O polițistă din Iași a fost răpusă de cancer. Maria a lăsat în urmă 3 copii: „Dumnezeu te-a ales să mergi la ceruri prea devreme”

O polițistă din Iași a fost răpusă de cancer pulmonar. Maria a lăsat în urmă trei copii și un soț îndurerat, iar oamenii au transmis sute de mesaje de condoleanțe în mediul online.

O polițistă din Iași a fost răpusă de cancer. Maria a lăsat în urmă 3 copii: „Dumnezeu te-a ales să mergi la ceruri prea devreme”

Maria Huțanu, o polițistă din Iași, a fost diagnosticată cu cancer la plămâni în urmă cu aproximativ doi ani. Din păcate, femeia a pierdut lupta cu boala necruțătoare. S-a stins din viață ieri, 21 martie 2022.

Maria, o polițistă din Iași, a fost răpusă de cancer

Vestea tragică a fost anunțată pe pagina de Facebook a Poliției din Iași. Maria a lăsat în urmă trei copii, cel mai mic având vârsta de 3 ani.

„Inspectoratul de Poliție Județean Iași deplânge stingerea fulgerătoare din viață a colegei noastre, agent șef de poliție din cadrul I.P.J Iași care, la data de 21 martie 2022, a trecut în neființă.

Pe această cale aducem un ultim omagiu celei care a fost o bună colegă, iar trecerea sa în neființă reprezintă o mare pierdere pentru colectivul din care făcea parte și lasă în inimile noastre sentimente de mare tristețe și regrete.

Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate și exprimăm profundă compasiune pentru pierderea suferită.”, au transmis reprezentanții IPJ Iași pe Facebook.

În mai 2020, medicii au diagnosticat-o pe Maria cu cancer pulmonar, iar tratamentul care o ținea în viață era unul extrem de scump. Polițista iubea această meserie, pe care și soțul ei o avea.

La un an după ce a fost diagnosticată cu cancer, colegii Mariei au spus povestea acesteia. Polițiștii au sperat că vor strânge bani pentru tratament, din moment ce medicamentele erau atât de scumpe. La momentul respectiv, femeia a vorbit despre diagnosticul care îi fusese pus cu un an în urmă.

Maria a lăsat în urmă trei copii, dintre care doi sunt adoptați. După ce medicii i-au spus că nu are șanse de a rămâne însărcinată, polițista și soțul ei i-au luat în ocrotire pe Elena (17 ani) și llie (16 ani) de la un centru de plasament. În 2017, femeia a rămas însărcinată și l-a adus pe lume pe Andrei Bogdan.

Cum a aflat Maria despre diagnostic

Boala Mariei a fost un șoc pentru toată lumea, mai ales pentru familie. Soțul ei este cel care a aflat primul despre starea sa gravă de sănătate.

„Nu pot uita acel moment când medicii l-au chemat separat pe soțul meu și i-au spus că starea mea este gravă și trebuie să mergem de urgență la Institutul Regional de Oncologie.

Atunci nu am știut ce i-au spus doctorii soțului, dar din privirea lui și faptul că a venit spre mine, m-a luat în brațe și a început să plângă am înțeles că starea mea nu este una bună.

Bogdan mi-a anunțat imediat familia, părinții și frații mei care au venit de îndată la spital. A fost pentru toți un șoc, îi vedeam plângând, nici nu știam cum să reacționez.”, a declarat polițista despre boala ei, potrivit observatornews.ro.

Au urmat luni întregi de tratament pentru regretata polițistă. În 2021, la aproape un an de când a aflat diagnosticul, medicii au aflat că boala a progresat și că sunt metastaze osoase și hepatice. Medicamentul de care avea nevoie era unul scump și nu era compensat în sistemul de sănătate din România.

„Au urmat luni de tratament, cu medicamente care au putut să o ajute pe Maria să spere la un viitor mai bun. Dar starea de bine nu s-a meținut pentru mult timp, iar Maria a început să simtă din nou rău.

În martie 2021 a făcut un CT, iar medicii i-au spus că boala a progresat și că sunt metastaze osoase, hepatice, iar medicamentul necesar ar fi ,LORLATINIB, dar care nu este compensat în sistemul nostru sănătate. Tratamentul cu acest medicament costă în jur de 5000 euro lunar.

Sunt sigur că noi toți putem să o ajutăm pe Maria, putem să facem o minune, iar Elena, Ilie și Andrei să poată fi lângă mama lor cât mai mult timp!”, au anunțat colegii de la Poliție ai Mariei anul trecut, în încercarea de a face rost de suma necesară de bani pentru tratament.

Familia și apropiații sunt îndurerați de moartea Mariei

Apropiații Mariei au postat numeroase mesaje de condoleanțe pe rețelele sociale. Au fost multe mesaje din partea oamenilor, care le-au urat multă putere rudelor polițistei. Povestea Mariei a emoționat pe toată lumea.

„Te-ai stins frumoasă floare,/În plină tinereţe,/Lăsând în urma ta,/Durere, lacrimi şi tristeţe.”

„Om minunat, ai lăsat în inimile noastre multa durere și lacrimi! Dumnezeu te-a ales să mergi la ceruri mult prea devreme! Sa îți fie odihna în lumină veșnică!”

„Dumnezeu sa o ierte pe Maria, iar pe voi sa va ajute sa treceți cu bine peste aceasta mare durere!”, sunt doar câteva dintre mesajele oamenilor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here