Momentul carnagiului de la Bălțați a fost surprins de o cameră de bord? Polițiștii au găsit bucăți din dispozitiv în autoutilitara în care au murit 6 bărbați

Ancheta în cazul carnagiului de la Bălțați în care și-au pierdut viața 7 oameni este în desfășurare. Apare un element care ar putea da totul peste cap. Polițiștii au găsit în interiorul autoutilitarei în care au murit 6 bărbați resturi de la o cameră de bord

Momentul carnagiului de la Bălțați ar fi putut fi surprins de o cameră de bord. Au trecut mai mult de 3 săptămâni de la tragedia rutieră, iar oamenii legii încearcă să afle ce s-a întâmplat. Reporterii BZI au aflat un detaliu ce ar putea clarifica totul. În autoutilitara în care și-au găsit sfârșitul 6 bărbați, au fost găsite rămășițele unei camere de bord.
Oamenii legii au ridicat mai multe bucăți din aceasta și au încercat să recupereze cât de mult au putut. Alte bucăți ar fi rămas la locul tragediei. Și acolo s-au întors polițiștii cu speranța că ar putea găsi date importante. Reporterii BZI au obținut câteva fotografii cu autoutilitara, acum, la peste 3 săptămâni de la tragedie.

Rămășițe umane printre fiarele contorsionate

Ceea ce a rămas din autoutilitara în care și-au pierdut viața 6 bărbați este greu de descris în cuvinte. După atâtea zile de la tragedie, mașina parcă „povestește” prin ce a trecut. Aproape că nu este palmă de tablă să nu fie îndoită, iar partea din fața este complet distrusă. Urme de sânge și de ulei au cuprins totul.

Mai mult decât atât, în partea stângă, în față, există o căciulă negră în care este prinsă o bucată de craniu uman. Rămășițele trupești ale celor decedați au fost imposibil de strâns în totalitate. Trupurile celor decedați au fost, practic, sfârtecate în urma impactului extrem de violent.

Dacă momentul carnagiului de la Bălțați a fost surprins de o cameră de bord, rămâne de văzut

Ancheta este departe de a fi finalizată. Dacă momentul carnagiului de la Bălțați a fost surprins de camera de bord, ar putea ajuta mult în anchetă. Este, însă, greu de spus în acest moment, cine este vinovat. Într-o ediție precedentă, reporterii BZI v-au relatat cum se desfășoară ancheta. Accidentul este acum analizat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași și mai mulți polițiști delegați de la Serviciul Rutier Iași. Întreaga acțiune de stabilire a cauzei exacte care a dus la producerea cumplitului accident se desfășoară la Laboratorul Interjudețean de Expertize Criminalistice (LIEC).

Laboratorul, care se află în Iași, are mai mulți specialiști în criminalistică ce analizează totul în detaliu. Rezultatele obținute în urma expertizelor ce se desfășoară aici ar putea da totul peste cap. Dacă, până acum, tânărul șofer de TIR a fost arătat cu degetul și învinovățit de toată lumea, că el ar fi fost ”criminalul”, lucrurile ar putea să se schimbe radical și să apară noi ipoteze și să vorbim despre o posibilă vinovăție a șoferului de pe ambulanță, Maricel Corban, sau chiar despre o culpă comună. În orice caz, accidentul mortal de la Bălțați este în continuare ”disecat” de anchetatori, pentru a se afla adevărul.

Tragedia-pas cu pas

Pe 1 februarie 2022, la Bălțați și-au pierdut viața 7 oameni după impactul dintre un TIR, o ambulanță și o autoutilitară. Accidentul a avut loc în jurul orei 7:00, într-o curbă extrem de periculoasă. La fața locului s-au deplasat mai multe ambulanțe și echipaje de Poliție după ce, prin apelul la 112, s-au anunțat mai multe victime ce se aflau în stop cardio-respirator. Medicii ajunși la fața locului au încercat în zadar salvarea celor 7 victime, fiind nevoiți să declare decesele rând pe rând. Printre cele 7 victime s-au numărat Andrei Radu, șoferul TIR-ului, precum și 6 bărbați ce se aflau în microbuz.

Aceștia se îndreptau spre Iași, unde lucrau în construcții. Toți erau vecini și prieteni. Moartea lor a șocat întreaga comunitate din localitatea ieșeană Balș, unde locuiau toți. Din ambulanță nu a fost nimeni rănit grav, iar o gravidă ce trebuia să ajungă la maternitate, pregătită să nască, a scăpat ca prin minune. La câteva ore după impact a adus pe lume un băiețel perfect sănătos. Asistenta a scăpat doar cu o sperietură, iar Maricel Corban, șoferul ambulanței, a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și câteva zile de spitalizare. Momentul carnagiului de la Bălțați, dacă ar fi fost surprins de camera de bord, ar putea clarifica totul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here