Cererea lui Putin de a trimite armata în Donețk și Lugansk, aprobată de Consiliul Federației Ruse

Camera superioară a Parlamentului rus a aprobat marţi cererea preşedintelui rus Vladimir Putin de a desfăşura militari ruşi în susţinerea separatiştilor proruşi din cele două regiuni din estul Ucrainei a căror independenţă a recunoscut-o luni.

După o dezbatere fulger, Consiliul Federaţiei a aprobat în unanimitate, cu 153 de voturi, această cerere, informează AFP, citată de Agerpres.

Ministrul-adjunct al apărării al Rusiei, Nikolai Pankov, a citit cererea preşedintelui Putin în faţa Consiliului Federaţiei reunit în sesiune extraordinară, argumentând că “la frontierele republicilor populare Doneţk şi Lugansk, au fost desfăşuraţi 60.000 de soldaţi şi blindate”.

“Nu avem de ales”, a spus Pankov, “trebuie să luăm apărarea locuitorilor din aceste tinere state. Vă cer să susţineţi propunerea preşedintelui” Putin, a insistat el.

Potrivit TASS, Consiliul Federaţiei a autorizat cererea preşedintelui Putin “pentru utilizarea de forţe armate ale Federaţiei Ruse în afara ţării (Rusiei), în legătură cu situaţia din Donbas.

Documentul a intrat în vigoare din momentul adoptării lui.

Putin: „Acordul de pace de la Minsk nu mai există” / „Ucraina să renunțe la ambițiile sale de aderare la NATO”

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune că acordul de pace de la Minsk “nu mai există”, relatează Reuters.

Adresându-se reporterilor în cadrul unei a doua conferințe de presă la Moscova în această după-amiază, Putin spune că “cea mai bună decizie pe care Ucraina ar putea să o ia ar fi să renunțe la ambițiile sale de aderare la NATO”.

Contăm pe rezolvarea tuturor acestor diferende. Aceste diferende vor fi rezolvate între Kiev și regiunile Lugansk și Donețk. Dar, pentru moment, înțelegem că acest lucru este probabil imposibil în situația actuală, dar sperăm ca acest lucru să se întâmple în viitor”, a transmis, marți, Vladimir Putin.

Sursa: Agerpres

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here