Sinucidere mascată într-un accident mortal cumplit, la Bălțați. Totul a ieșit la iveală după ce cadavrul a fost identificat

Încă o sinucidere la Iași. Un bărbat s-a aruncat în fața unui autoturism, iar ceea ce părea inițial un accident mortal produs din cauza traversării neregulamentare s-a dovedit a fi de fapt o sinucidere

Tragedie în comuna ieșeană Bălțați. Un bărbat în vârstă de 44 de ani și-a pus capăt zilelor într-un mod îngrozitor. Era ora 6:30 și abia se crăpa de zi când Constantin Tănasă a stat pitit într-un șanț din satul Valea Oilor. La un moment dat, când a văzut că se apropie un autoturism, s-a ridicat din șanț și a sărit în mijlocul străzii. A fost izbit în plin, iar leziunile pe care le-a suferit i-au adus decesul. La fața locului au intervenit un echipaj medical și polițiștii, însă nu s-a mai putut face nimic pentru ca viața să fie să-i fie salvată.

”În dimineața zilei de 14 februarie a.c., în jurul orei 6:30, am fost sesizați despre un accident rutier soldat cu victime omenești, produs pe raza comunei Bălțați. Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că în accident a fost implicat un autoturism, condus de un tânăr de 21 de ani și un pieton în vârstă de 44 de ani. În urma accidentului, pietonul a decedat. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, iar cercetările sunt continuate”, a precizat Ioana Bîlea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Constantin Tănasă era din comuna Bălțați, iar de ceva vreme se pare că era abătut. Cei care îl cunoșteau au precizat că acesta se afla cel mai probabil într-o depresie.

Bărbatul nu avea asupra sa niciun document

Tânărul care a dat cu mașina peste Constantin Tănasă va avea probabil mult timp scena întipărită în minte. Iată că o posibilă depresie duce la tragedii. Totuși, ceea ce părea un accident mortal nefericit s-a dovedit a fi o sinucidere. Trebuie precizat faptul că oamenii legii au căutat ceva vreme indicii care să ducă la identificare cadavrului deoarece asupra sa nu au fost găsite documente. Chiar dacă sinuciderea e considerată unul dintre păcatele capitale din punct de vedere teologic, există multe cazuri la Iași. Se înregistrează o incidență crescută a suicidului, a problemelor datorate consumului de alcool și a anxioliticelor și antidepresivelor, precum și a violenței domestice.

Femeile sunt de două ori mai predispuse la depresie decât bărbații, iar una din șapte persoane are un risc crescut pentru această afecțiune. Principalele motive ale depresiei sunt așteptările nerealiste de la viață și familie, autoanaliza excesivă asupra vieții personale și presiunea socială de a fi împreună cu rudele și prietenii. Câteva măsuri la îndemâna oricui pot salva viața unui om ajuns în pragul disperării.

Medicii ieșeni trag un semnal de alarmă

În ultima perioadă, tentativele de suicid s-au înmulțit la Iași.

”Tentativele de sinucidere din această perioadă sunt caracterizate prin gravitate extremă și utilizarea toxicelor folosite în gospodărie, adesea insectid sau substanțe de curățat corozive și caustice sau plăgi autoprovocate și au loc pe fondul condițiilor socio-economice precare și a conflictelor casnice. Recomandăm o atenție sporită din partea familiei pentru cei care trec printr-o perioadă dificilă și apelarea de urgență la psiholog sau psihiatru pentru a preveni actele extreme. În cazurile de intoxicație, primele măsuri de eliminare a toxicelor constau în provocarea vărsăturii și prezentarea de urgență la spital, dar avertizăm asupra riscurilor provocării emezei atunci când nu știm tipul de toxic pentru că leziunile se pot agrava. De exemplu, cazul substanțelor corozive și a administrării de „antidoturi” precum laptele sau albușul de ou, fără indicație medicală, care pot crește absorbția toxicelor ducând la forme severe de intoxicații”, au precizat medicii ieșeni.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here