Doi copii, spulberați pe trecerea de pietoni de un șofer neatent

Doi minori, unul de 6 ani, celălalt de 16 ani, au fost loviți pe trecerea de pietoni, pe o stradă din Fetești, de un șofer care a declarat că nu i-a văzut. Copiii au ajuns la spital cu răni la nivelul membrelor.

O dramă precum cea petrecută în București, când două fete au fost spulberate pe trecerea de pietoni de un polițist care gonea cu peste 80 km/h în oraș, se putea repeta la Fetești (Ialomița), vineri.

Un bărbat de 40 de ani, care conducea un autoturism Opel pe strada Călărași din municipiu, a lovit în plin doi copii care traversau strada regulamentar. Cei doi minori au fost proiectați câțiva metri pe asfalt și, câteva zeci de secunde, nu s-au mișcat.

Victimele au ajus la Spitalul Județean Constanța și sunt în afara oricărui pericol. Băiatul cel mic este mai bine și ar putea fi externat azi. Cel mare va rămâne mai mult sub supraveghere din cauza rănilor.

Poliția a deschis un dosar penal după accident.

Dosarul penal a fost întocmit în cauză, pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă. Urmează să se stabilească împrejurările în care s-a produs accidentul. Șoferul a fost testat cu aparatul Drager, rezultatul fiind negativ”, ne-a declarat subinspector Ludmila-Maria Dascălu, purtător de cuvânt al IPJ Ialomița.

De ce nu i-a văzut șoferul pe copii

Conform unor imagini surprinse de camerele de supraveghere a traficului, vizibilitatea, în partea stângă a șoferului, este scăzută din cauza scuarului cu verdeață care desparte cele două sensuri de deplasare. Însă, șoferul avea obligația să încetinească în preajma trecerii de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here