Șantaj cu fotografii indecente și bătăi la UMF Iași! Studenții marocani fac legea și sunt din nou în prim-plan!

Șantaj cu fotografii indecente la UMF Iași. Un student marocan l-a șantajat și l-a lovit pe un coleg de-al său. După luni întregi de teroare, victima și-a făcut curaj și a cerut ajutorul polițiștilor. Ieri, agresorul a fost prezentat în fața judecătorilor, iar aceștia au decis să-l aresteze preventiv pentru 30 de zile

Șantaj la Universitatea de Medicină și Farmacie ”Grigore T. Popa” din Iași. Studenții marocani au ajuns din nou să fie în prim-plan în fața polițiștilor, asta după ce zilele trecute a fost depusă o plângere pentru lovire și șantaj. Povestea este pe cât se poate de simplă. Doi studenți de la Medicină, de loc din Maroc, s-au transformat din cei mai buni prieteni în cei mai mari dușmani. Arkhis Mohamed Tamir a venit la Iași cu scopul de a deveni medic, însă a devenit infractor.

Tânărul în vârstă de 25 de ani s-a gândit să-și rotunjească veniturile prin șantaj. Cum a făcut asta? Este foarte simplu. A realizat câteva fotografii în care prietenul său, a cărei identitate o vom proteja, ar fi fumat substanțe interzise. Ulterior i le-ar fi arătat prietenului său și i-ar fi cerut lunar diferite sume de bani pentru ca fotografiile respective să nu ajungă la părinții acestuia.

Șantaj cu fotografii indecente la UMF Iași, ”stricat” de polițiștii de la Secția 3

Trebuie precizat că Arkhis Mohamed Tamir și-a șantajat prietenul din luna noiembrie a anului trecut până pe data de 11 ianuarie 2022, când victima a mers la poliție și a depus o plângere împotriva acestuia.

”La data de 18 ianuarie, polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au reținut pentru 24 de ore un tânăr de 25 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și șantaj. Din cercetările efectuate până în prezent s-a constatat faptul că acesta ar fi lovit, în repetate rânduri, un alt tânăr de 21 de ani și de asemenea l-ar fi șantajat pe acesta, în scopul de a obține diferite sume de bani. La data de 19 ianuarie 2022, tânărul bănuit a fost prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Apropiați de-ai celor doi studenți au precizat pentru reporterii BZI că în cadrul cercetărilor s-a efectuat și o percheziție domiciliară, undeva în centrul Iașului, acolo unde locuia Arkhis Mohamed Tamir.

Arkhis Mohamed Tamir a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Cei doi studenți implicați în scandal se pare că ar fi consumat ocazional stupefiante, lucru deloc tolerat în religia acestora. Dacă părinții studentului șantajat ar fi aflat asta, probabil acesta ar fi avut ceva probleme. Câteva sute de euro ar fi încasat Arkhis Mohamed Tamir de la prietenul său pentru tăcere. Probabil că dacă nu intrau pe fir polițiștii, calvarul tânărului ar fi continuat. Ieri, tânărul marocan a fost prezentat în fața judecătorilor, iar aceștia au decis să fie arestat preventiv pentru 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat, pentru lovire și șantaj ar putea sta în spatele gratiilor ani întregi. În edițiile precedente, reporterii BZI au prezentat pe larg cazul dublului asasinat din cartierul Moara de vânt, acolo unde un student marocan a fost omorât lângă iubita lui, iar principalul suspect este tot un student de la UMF de origine marocană. După acest șantaj cu fotografii indecente, Arkhis Mohamed Tamir are de dat explicații.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here