Cine era bărbatul din Bolintin-Vale, ucis după un conflict cu un grup de romi. Motivul pentru care a fost omorât

Locuitorii din Bolintin-Vale au ieșit în stradă a doua noapte la rând. Cer să se facă dreptate în cazul bărbatului mort după un conflict cu un grup de romi.

Oamenii spun că nu se simt în siguranță din cauza mai multor familii care s-au instalat în localitate și vor ca autoritățile să îi protejeze. Mai multe echipe de scutieri au fost trimise în zonă pentru a calma spiritele.

După tragedia care a zguduit orașul, comisarul-șef al IPJ Giurgiu a fost demis. Locul său a fost luat de șeful poliției din Sectorul 1 al Capitalei.

Scânteia revoltei a fost moartea lui Nicolae Tomescu, un localnic de 47 de ani, șofer de microbuz. Bărbatul a fost atacat pe 9 ianuarie, seara, de patru indivizi pe care îi luase în mașină. Aceştia au devenit violenți în drum spre București, iar când șoferul a oprit microbuzul, unul dintre ei a tăiat un cauciuc al vehiculului. Scandalul a luat amploare, iar șoferul a fost lovit în cap cu o piatră. A fost dus la spital, iar trei zile mai târziu a murit.

Individul care l-ar fi atacat se află în arest, însă oamenii sunt revoltaţi că ceilalți 3, care au participat la scandal, sunt încă în libertate.

Localnic: ”Toate au plecat de la domn’ primar. Cine le-a dat buletin de Bolintin? I-aș ruga din inimă, i-aș implora să se demoleze, am dona noi, să poată să plece de aici.”

Localnic: ”Trebuie să existe o soluție să facem ceva în Bolintinul ăsta, că de la un timp nu se mișcă nimic. Dacă nu se poate cu poliția atunci noi, ne facem dreptatea singuri.”

Revoltele din aceste zile au dus și la schimbarea din funcție a șefului IPJ Giurgiu, Cătălin Georgescu, cu șeful Poliției Sectorului 1, Ionuț Dana. Cel demis a primit acum atribuții în cadrul altui departament al Poliției Române. Între timp, forţe suplimentare ale Poliției și Jandarmeriei au fost trimise în zonă pentru a ține situația sub control.

Comisar șef de poliție Georgian Drăgan, purtător de cuvânt M.A.I.: ”Aceste echipe au rolul de a menține, de a asigura liniștea comunității, de a ne asigura că sunt prevenite actele de natură anti-socială.”

Oamenii spun că vor continua să iasă în stradă până ce autorităţile vor găsi o rezolvare pentru revendicările lor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here