A crescut numărul tentativelor de suicid în rândul copiilor. Psihiatru: Notele mici, conflictul cu un părinte sunt factori determinanți

A crescut numărul tentativelor de sinucidere în rândul copiilor. O fată de 14 ani a încercat azi să-și ia viața, după ce la începutul săptămânii un alt copil și-a pus capăt zilelor, după o discuție aprinsă cu tatăl, pe seama notelor slabe la școală. Și de această dată motivul a fost același: eleva era corigentă la 4 materii.

Gabriel Diaconu, medic psihiatru: Ultimii doi ani, prin natura evenimentelor, au generat stres, suferință, depresie emoțională la copii și adolescenți. Mai mult decât atât, accesul la servicii medicale și psihologice a fost îngreunat prin faptul, că din pricina Covid, mulți psihologi au început să lucreze doar online. În ecosistemul familial, pandemia a adus o tensiune suplimentară care a făcut ca de multe ori copiii să fie supuși unor rele tratamente din partea părinților și e un lucru pe care nu vreau să-l generalizez, dar pe care pot să-l anticipez. Se reflectează și în unele statistici privind agresivitatea sau violență domestică. Multe telefoane date în perioada asta la telefonul copilului. Cel puțin în România, notele mici la școală sau conflictul cu un părinte, în care părintele agresează verbal sau violent copilul, sunt determinanți ai tentativei de sinucidere.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here