Polițistul care a accidentat două fetițe pe o trecere s-ar fi ascuns după un tomberon, după accident

O copilă de școală generală a murit, iar o alta a fost grav rănită în urma unui accident infiorător petrecut joi, în nordul Capitalei. O maşină de poliţie le-a spulberat chiar pe trecerea de pietoni pe cele două fete care mergeau spre școală.

La volan se afla un poliţist tânăr, angajat din 2017, care s-ar fi aflat în misiune, potrivit șefilor lui. Martorii au povestit însă că agentul ar fi pornit abia după impact semnalele luminoase. Atenție, urmează imagini și detalii care vă pot afecta emoţional!

Accidentul s-a petrecut la ora 13 și 30 de minute pe șoseaua Laminorului din nordul Capitalei. Camerele de supraveghere au surprins exact momentul în care agentul trece cu viteză şi le loveşte în plin pe fetiţe.

Atât martorii cât și poliţiştii au confirmat că fetele erau pe trecerea de pietoni. Una a fost aruncată lângă bordură, alta la câțiva metri distanţă.

Înfiorați cei care au văzut întreagă scenă au sunat la ambulanță.

Martor: „S-a auzit o bubuitură. Am ieșit și am sunat la salvare. Mi-au spus că o să vină o mașină. Am văzut o fată lânga trecerea de pietoni şi alta aruncată la zece metri mai departe.”

Potrivit martorilor, agentul care era la volan s-a retras câţiva metri de lângă masină ca să-şi dea jos jacheta de polițist, pentru a nu fi agresat de localnici.

Tot cei de față povestesc că polițistul ar fi circulat cu viteză și că mașina nu avea în funcţiune semnalele luminoase, pe care le-ar fi aprins abia după accident.

Poliția a comunicat inițial că agentul avea în funcţiune doar semnalele luminoase nu și sirenele, dar ulterior autoritățile au anunțat că cercetează inclusiv acest aspect.

Diana Sarca, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: Orice polițist când pleacă este în misiune. Urmează o anchetă care să stabilească şi cum au fost semnalele maşinii și dacă avea viteză.”

Polițistul angajat din 2017 la secția 5 de Poliție din Capitală a fost dus la audieri. Fetița de 13 ani este internată acum la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală cu râni grave.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here