Sânge, candele aprinse și urme de anvelopă pe asfalt. Asta a rămas în urma tragediei de la Voinești. În ajun de Crăciun, tatăl și fiul vor fi conduși pe ultimul drum

După tragicul accident de la Voinești, la locul impactului au rămas doar urmele lăsate de cauciucuri pe asfalt, sângele victimelor și câteva candele aprinse în amintirea celor două victime decedate. Reamintim că, în urma accidentului de la Voinești, două persoane, tată și fiu, au decedat, iar a treia persoană implicată în accident a fost transportată la spital de urgență pentru a fi operată

La locul unde luni, 20 decembrie, două persoane s-au stins din viață într-un accident tragic, au rămas doar candelele aprinse, urmele lăsate pe asfalt de cauciucurile blocate de frână și două pete de sânge care s-au uscat. Copacul în care s-a oprit mașina celor două victime decedate a rămas să poarte urmele accidentului, acesta fiind despicat acolo unde mașina, marca Ford, s-a oprit în urma impactului puternic.

Pe asfalt mai pot fi observate și mărgele mici de sticlă care strălucesc în soare, dar și pete de ulei și alte lichide care provin de la motoarele celor două mașini implicate. Toate aceste semne ilustrează trecătorilor gravitatea accidentului care a avut loc în acea zonă. Orice om care trece prin zonă își poate imagina cât de grav a fost accidentul chiar dacă nu a fost prezent acolo. În aer a rămas parcă acea atmosferă apăsătoare, iar localnicii care trec prin acea zonă lasă capul în jos, apăsați parcă de durere. Acum, familia victimelor decedate în urma accidentului se pregătește de înmormântare. La casa victimelor din Lungani s-a așezat deja doliu, iar oamenii aduc coroane în memoria celor decedați.

Ce s-a întâmplat la Voinești

În comuna Voinești din județul Iași a avut loc luni, în jurul orei 13:00, un accident tragic, în care au murit doi oameni. În coliziune au fost implicate două mașini, mai exact o autoutilitară marca Volkswagen și un autovehicul marca Ford. Conform martorilor de la fața locului, bărbatul care conducea mașina Ford a vrut să întoarcă, însă nu s-a asigurat corespunzător și a tăiat calea autoutilitarei care circula cu viteză. În urma impactului violent, tatăl, în vârstă de 45 de ani, și băiatul său, de 23 de ani, care se aflau în Ford, au decedat. Șoferul autoutilitarei a fost transportat de urgență la spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, urmând să fie operat, deoarece prezenta leziuni puternice în zona abdominală. Echipajele de medici care s-au deplasat la locul accidentului au încercat să resusciteze minute în șir cele două persoane din Ford, însă efortul lor a fost în zadar. La fața locului au venit și membrii familiei Șraier, care nu și-au putut stăpâni lacrimile atunci când au auzit că Leontin Șraier și Alexandru Șraier au murit. Un alt accident grav a avut loc în comuna Vlădeni, județul Iași.

Ce au spus sătenii prezenți luni la fața locului

Mai mulți oameni din comuna Voinești s-au strâns luni la locul accidentului. Cei care au văzut accidentul au povestit că autoutilitara venea cu viteză, iar mașina Ford i-a ieșit direct în față, fără să îi mai lase loc de frânare. Unul dintre săteni a povestit cum îl avertiza pe șoferul autoutilitarei să nu mai circule cu viteză atât de mare în localitate pentru că se pot întâmpla foarte multe tragedii, deoarece zona este traversată des de copii și căruțe.

Un alt sătean a spus că șoferul Volkswagen-ului se îndrepta către un service unde trebuia să se întâlnească cu un prieten, pe când victimele decedate s-ar fi dus până la medicul veterinar pentru a procura un tratament pe care să i-l administreze câinelui. Iar, într-o fracțiune de secundă, ceva ce părea a fi un drum normal și simplu s-a transformat într-o tragedie. Acum, membrii familiei îndoliate așteaptă să își îngroape tatăl și unul dintre fii. Și mai greu a primit această veste sumbră sora familiei, în vârstă de 20 de ani, care tocmai s-a întors din străinătate pentru a petrece sărbătorile împreună cu familia ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here