„Dumnezeu să te ierte, suflet nevinovat”. Lacrimi pentru Mihai, adolescentul din Vaslui care a murit lângă fratele său

A iubit mașinile mai mult decât orice și chiar dacă avea doar 17 ani, Mihai și-a cumpărat o mașină la mâna a doua și a vrut să o testeze alături de fratele său, în vârstă de 16 ani. Nimic nu anunța drama care avea să aibă loc.

Cei doi s-au răsturnat cu mașina pe un câmp din comuna în care locuiau, Ivănești, Vaslui. O noapte întreagă mezinul a petrecut-o lângă fratele său fără viață.

Drama familiei i-a impresionat pe apropiați și pe colegii lui Mihai, iar cei mai mulți și-au mărturisit regretele în mesaje emoționante. „Dacă nu ai fi plecat atunci, acum trăiai și acest coșmar nu ar fi fost cunoscut de nimeni. Mi-e ciudă pe mine că nu te-am putut opri. Dumnezeu să te ierte, suflet nevinovat”, „Să vă dea Dumnezeu putere să treceți peste o asemenea durere. Nimeni, niciodată nu poate mângâia un părinte care nu și-a putut salva copilul. Dumnezeu să îi ajute în aceste clipe grele”, „Mihăiță, am fost aseară la tine, eram toți, curtea plină, dar n-ai vrut să te uiți la noi, n-ai vrut să stai de vorbă cu noi”, „Încă nu-mi vine să cred că ai plecat, că nu te vom mai întâlni să stăm de vorbă! De ce tocmai tu? Dumnezeu să te ierte, coleg drag! Nu te vom uita niciodată”, sunt doar câteva mesaje postate de prieteni.

„Credeți-mă, sunt șocat și nu îmi revin. Am fost colegi, am fost prieteni. E adevărat că avea problema aceasta cu mașinile. Le iubea, era încântat să conducă, să fie șofer. Nu se punea problema că nu avea permis, pentru că a mai condus așa, pe câmpuri, pe unde nu erau drumuri publice. Învățase să conducă. Aici a fost problema că era ceață, era noapte, era drum rău și nu prea s-a dus el pe acolo de multe ori. Altfel nu îmi explic cum de nu a știut că e pantă acolo. Sau poate că rabla luată de la nea Onofrei din sat, nu avea nici frâne bune, nici nimic. Omul a spus că i-a dat-o ca fier vechi, ca rablă, nicidecum ca mașină de plimbat. A vrut să facă o plimbare, să conducă pe câmp, dar uite ce s-a întâmplat. Sunt cu psihicul la pământ, pentru că nu vă pot spune ce băiat bun și sufletist era. Ce avea, împărțea cu toți, râdeam. Un băiat ca mine, ca altul, cu viitorul în față”, a declarat Andrei, potrivit vremeanoua.ro.

O tragedie pentru o pasiune

Tatăl celor doi adolescenți a mărturisit pentru Observator că băiatul nu l-a ascultat și a vrut cu orice preț să își testeze mașina. “Mihăiţă, Dumnezeu să-l ierte săracul, avea un pic de experienţă cu volanul că mai mersese cu tractorul. Eu îmi cumpăr maşină, tată. Nu-ţi cumperi maşină până nu faci 18 ani şi nu dai de permis. Tu cu maşină în ogradă la mine nu vii. Eu n-am ştiut de maşina asta până ieri. Tată, eu plec cu maşina, mă duc că mă trag pe deal. Nu te duci, Mihai nicăieri. Că dacă te duci, eu anunţ poliţia. Tată, eu mă duc. Ăsta a fost ultimul cuvânt: Eu mă duc…”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here