„Voiaţi să îi dau la câini?” Prima reacţie a mamei care şi-ar fi îngropat doi bebeluşi în curtea casei. Fata de 16 ani a sesizat poliţia

Descoperire macabră într-un sat din Mehedinţi. În curtea casei unei femei, au fost găsite, acoperite cu pământ, osemintele a doi bebeluşi – copiii ei. Unul ar fi fost adus pe lume anul trecut, iar celălalt, în urmă cu trei ani. Femeia susţine că i-a născut morţi şi nu a avut bani de o înmormântare creştinească.

Reporter- mama bebeluşilor: – Erau vii copilaşii când i-aţi născut?
– Nu erau, doamnă. Cum există şi-n declaraţii, copiii s-au născut morţi.
– Şi nu aţi anunţat pe nimeni din comună?
– Nu am anunţat pe nimeni.

Grozăvia a ieşit la iveală după ce fiica femeii, în vârstă de 16 ani a sunat la 112. Fata, elevă olimpică, le-a spus poliţiştilor că mama ei a bătut-o şi că în curtea casei, sunt îngropaţi doi bebeluşi.

Reporter- vecină: Taci, mă, e adevărat? Păi cine a spus, fata?
– Anchetatorii, poliţia şi fata.

Adevărul ar fi ieşit la iveală după mărturisirea fetei de 16 ani

Lavinia Şişman, procuror Parchetul Mehedinţi: Urmare a percheziţiei efectuate în cauză, au fost identificaţi în curtea casei la o distanţă de 50 de centimetri unul de celălalt, unul era pus într-o pungă de plastic, iar celălalt a fost într-o cutie de carton.

Reporter-mama bebeluşilor: – Dar de ce i-aţi îngropat în curte?
– Unde voiaţi să-i îngrop? Să îi dau la câini sau ce să fac cu ei?
– La cimitir, de exemplu, sau să-i faceţi o slujbă.
– Nu se face slujbă la aşa ceva. Mie mi-a mai murit o fată la vârsta de nouă luni şi ştiu ce înseamnă o înmormântare.

Nimeni nu a bănuit nimic

Unul dintre bebeluşi s-ar fi născut în toamna anului 2018, iar celălalt, anul trecut. Nici vecinii, nici autorităţile n-au bănuit că femeia fusese gravidă.

Adrian Giurchiţă, asistent social: Noi ne duceam des cu echipaj, mai are un băiat cu handicap, pe noi mai mult ăla ne interesa să nu facă probleme şi toate erau normale. Acum un an, doi, a venit aici, era puţin grasă. Am zis că a mâncat mai bine.

Fiica cea mare a fost luată în grija protecţiei copilului.
Adrian Bidilici, director DGASPC: Am procedat la instituţionalizarea minorei de 16 ani. La acest moment, este consiliată psihologic.

Expertiza urmează să stabilească dacă bebeluşii s-au născut vii sau morţi. Cert este că, în cazul unuia dintre ei, sarcina fusese dusă la termen. Femeia este în arest la domiciliu. E cercetată pentru omor calificat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here