Ludovic Orban a demisionat din PNL împreună cu 16 parlamentari: „Astăzi este o zi crucială”

Fostul preşedinte al PNL Ludovic Orban a demisionat din partid, fiind urmat de 16 senatori şi deputaţi care recent au părăsit grupurile parlamentare ale PNL, a anunţat, marţi, deputatul Violeta Alexandru.

”Astăzi este o zi crucială, o zi în care am fost pur şi simplu obligat să părăsesc partidul în care mi-am petrecut aproape toată viaţa adultă”, a spus Orban, la sediu.

Printre demisionari se află Ionel Dancă şi Adrian Oros. Acesta din urmă a acuzat că actuala echipă “a călcat în picioare” atât tradiţia, cât şi istoria PNL, transformându-l într-un partid “nefrecventabil”.

Pe 26 octombrie, Ludovic Orban a plecat din grupul PNL de la Cameră, devenind deputat neafiliat.

Orban: Probabil săptămâna viitoare începem demersurile pentru constituirea unui nou grup parlamentar

Orban a anunţat că va începe demersurile pentru constituirea unui nou grup parlamentar împreună cu ceilalţi deputaţi şi senatori care au demisionat din PNL.

Întrebat la sediul PNL dacă va începe constituirea unui noi grup parlamentar, Orban a spus: “Vom începe probabil de săptămâna viitoare”.

“Sigur, mai sunt colegi cu care sunt în dialog, care nu au luat până astăzi decizia de a veni alături de noi şi cel mai probabil săptămâna viitoare vom începe demersurile pentru constituirea unui nou grup”, a adăugat Orban.

Constituirea unui nou grup parlamentar, a adăugat el, are legătură şi cu o viitoare construcţie politică, precizând că numele acestuia trebuie să fie în legătură cu numele formaţiunii.

Ludovic Orban susţine că gestul său va fi urmat de mulţi alţi colegi din PNL.

“Fiecare decizie de a părăsi PNL este o decizie care nu este simplă, în care fiecare om cântăreşte, judecă, analizează. Există mii de liberali care nu vor accepta această umilinţă şi trădare la care sunt supuşi, de a fi obligaţi să fie în concubinaj cu PSD, să se ducă împreună la furat cu PSD şi vor prefera varianta de onoare, şi anume aceea de a veni alături de noi. (…) Cu siguranţă, constituirea unei noi formaţiuni politice este un proces pe care vrem să-l facem temeinic şi ţinând cont de nevoile reale care există în societatea românească şi de aşteptările oamenilor faţă de o construcţie politică solidă”, a spus fostul lider al liberalilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here