45 de copii și tineri au sfârșit carbonizați în autobuzul care a luat foc azi noapte, pe o autostradă din Bulgaria. Supraviețuitorii tragediei au povestit cum au reușit să scape din infern

Apar informații teribile în cazul autobuzului care a luat foc, în această noapte, în jurul orei 2.00, pe autostrada Struma, în apropiere de satul Bosnek, Bulgaria. Televiziunile locale anunță că toate cele 45 de victime erau copii și tineri. Toți au sfârșit carbonizați.

„Autobuzul transporta turiști din nordul Macedoniei, care călătoreau spre Skopje din Istanbul. La bord se aflau 53 de pasageri, inclusiv zeci de copii. Peste 40 au murit. Potrivit unor informații neconfirmate, au murit peste peste 10 copii, ceilalți erau tineri. Aceasta este o mare tragedie cu compatrioții noștri”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani, care a ajuns în Bulgaria după accidentul de autobuz produs pe autostrada Struma, în care au murit 45 de persoane.

Autobuzul era înmatriculat în Macedonia și călătorea în convoi cu alte trei vehicule

Vehiculul este deținut de Besa Trans, înmatriculată în Rasce, municipiul Sarai din Republica Macedonia de Nord, a informat BGNES. Potrivit Nova TV, autobuzul morții călătorea în convoi.

Reprezentantul societății, care se află la locul tragediei, urmează să facă publică lista pasagerilor din cele patru autobuze care călătoreau în convoi.

Victimele vor fi identificate în baza analizelor ADN

Cele 45 de victime au sfârșit carbonizate, astfel că identificarea se va face în baza analizelor ADN.

Firma de transport va oferi, de asemenea, informații despre starea tehnică a vehiculelor și când au fost realizate inspecțiile tehnice ultima dată. Totodată, se va verifica starea suprafeței drumului și dacă există reclamații cu privire la accidente în același loc.

Din primele informații, autobuzul ar fi lovit o balustradă care restricționa o prelungire destinată staționării, pe partea dreaptă a benzii, apoi a luat foc. Anchetatorii au în lucru două ipoteze: o defecțiune tehnică bruscă sau dacă șoferul a adormirt la volan.

Ministrul bulgar de Interne: „Nu am mai văzut așa ceva”

„Nu am mai văzut așa ceva”, a declarat Boyko Rashkov, ministrul bulgar de Interne.

Potrivit acestuia, în prezent nu există o cauză oficială a accidentului.

45 de morți în accidentul de autobuz din Bulgaria

Reamintim că 45 de persoane au murit, în această noapte, pe o autostradă din Bulgaria, după ce autobuzul în care se aflau a luat foc.

Șapte persoane au supraviețuit tragediei din Bulgaria, care au fost duse la Spitalul din Pirogov. Șase au arsuri și un pacient are o leziune la picior.

Pasagerii de pe locurile din spate au spart un geam ca să scape cu viață

„Las experții bulgari să stabilească motivele incidentului. Cei care au supraviețuit au declarat ceea ce s-a întâmplat exact. Când au izbucnit flăcările, oamenii de pe locurile din spate ale autobuzului au reușit să spargă geamul și să scape”, a declarat premierul macedonean Zoran Zaev.

În această dimineață, oficialul a declarat pentru Nova TV că printre victimele accidentului brutal de autobuz de pe autostrada Struma se numără și copii.

„Am informat serviciile noastre pentru a ne pregăti echipele și a ajunge la fața locului. Mă duc să văd oamenii din spital. Este tragic că printre victime sunt copii. Cetăţenii Bulgariei şi Macedoniei vor dori cu siguranţă să ştie ce s-a întâmplat. Este o mare tragedie, durerea noastră este mare, condoleanțe familiilor victimelor”, a mai spus Zaev.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here