Greșeală tragică a unui tânăr de 19 ani din Iași. Și-a amputat mâna stângă după ce a încercat să desfacă un obuz cu o bormașină

Un tânăr de 19 ani din județul Iași a ajuns la spital în șoc hemoragic și cu o mână amputată după ce a încercat să facă o gaură într-un obuz cu o bormașină. Proiectilul a explodat și l-a rănit grav, tânărul fiind transportat de urgență la spital.

Tânărul, din Pietriș, comuna Dolhești, a spus inițial la 112 că i-a explodat telefonul în mână, motiv pentru care la fața locului a fost dirijat un SAJ C2. Ulterior, la momentul ajungerii echipajului medical la caz, el le-a spus că a încercat să dea o gaură într-un cartuș cu o bormașină, când a explodat. Tânărul a recunoscut mai târziu că, de fapt, era un obuz pe care îl avea de mai multă vreme în magazie și pe care voia să îl desfacă.

Medicii care l-au evaluat spun că a ajuns la spital stabil hemodinamic, conștient și cu plăgi penetrante în regiunea facială, torace, abdomen și coapsă. Tânărul avea mâna stângă amputată prin traumatism și riscă să-și piardă și ochiul drept.

În zilele următoare va fi fi supus mai multor intervenții la chirurgie generală, plastică, oftalmologică şi ortopedie.

În curs de actualizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here