Un taximetrist a răpit și violat o tânără de 29 de ani pe care a luat-o din Gara Iași. Constantin Meiu a dus-o acasă și a obligat-o să-i facă sex oral. Fosta soție: „Fata asta se urcă așa în orice mașină?”

Scene de film pe străzile Iașului. Un taximetrist în vârstă de 65 de ani a răpit o clientă și a dus-o la el acasă, unde a obligat-o să-i facă sex oral. Bărbatul a luat-o pe femeie din gară, iar în loc să o ducă la destinație a dus-o la Ciurea, acolo unde locuiește el. După ce a obligat-o să întrețină relații sexuale cu el, a dus-o înapoi în zona gării și s-a făcut nevăzut

O tânără de 29 de ani ajunsă la Iași în vizită a trecut prin coșmarul vieții ei. A luat un taxi de la Gara Iași – Nord, vrând să ajungă la o pensiune din Iași. Nu știa că totul avea să se transforme într-un coșmar. S-a urcat într-un taxi, condus de Constantin Meiu, în vârstă de 65 de ani, și a plecat spre destinație, sau asta și-ar fi dorit. În loc să ajungă la destinație, taximetristul a dus-o la el acasă unde a întreținut relații sexuale. Potrivit apropiaților, bărbatul acesta este cunoscut ca fiind o persoană violentă în localitate și este despărțit de mai mulți ani de soție. Contactată de reporterii „BZI”, soția taximetristului a confirmat toate cele spuse de vecini, însă nu știa despre pățania soțului ei.

În trecut, Constantin Meiu a avut mai multe taxiuri la stradă înregistrate la dispeceratul fostei companii Parma.

„Suntem separați de mai mulți ani, din motive știute doar de noi. Avem doi copii, mari, dar ținem legătura, vorbim destul de des la telefon. El locuiește singur în localitatea Hlincea din Iași. Eu nu cred că ar face așa ceva. Sigur nu este adevărat. S-a mai certat el cu un vecin, a fost ce a fost între noi, dar nu ar face asemenea nenorociri. Am cerut acum 6 luni un ordin de protecție împotriva lui. Este taximetrist de mai bine de 20 de ani și nu a avut niciodată astfel de plângeri.

Eu nu am mai vorbit cu el de câteva zile, nu am auzit de așa întâmplare. Dar și fata asta se urcă așa în orice mașină și acceptă să facă așa ceva? Ce fată e asta? O să stau și eu de vorbă cu el, dar vă spun sigur că nu ar viola niciodată o fată”, a declarat ieri soția taximetristului Constantin Meiu.

Polițiștii din Ciurea au fost cei care l-au prins pe Constantin Meiu

Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal a fost prins de polițiștii din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea. O zi mai târziu, după incident, pe data de 12 noiembrie 2021, pe baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore.

„Polițiștii din cadrul Secției II de Poliție Rurală Ciurea, acționând cu operativitate, au identificat și reținut un bărbat în vârstă de 65 de ani, bănuit de comiterea infracțiunilor de viol și lipsire de libertate în mod ilegal. Astfel, din cercetările efectuate până în prezent a rezultat faptul că, pe data de 11 noiembrie 2021, bărbatul, în calitate de taximetrist, ar fi luat din Gara de Nord din municipiul Iași o femeie și nu ar fi dus-o la adresa solicitată, ci la domiciliul lui, unde ar fi violat-o și ar fi lipsit-o de libertate. Ulterior, femeia ar fi fost adusă cu auto echipat taxi în Gara de Nord din municipiul Iași.

Pe baza probatoriului administrat în cauză, la data de 12 noiembrie 2021, bărbatul a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. La data de 13 noiembrie 2021, acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași și instanței, aceasta din urmă dispunând plasarea sa în arest la domiciliu pentru 30 de zile”, au afirmat reprezentanții IPJ Iași.

Taximetristul ieșean Constantin Meiu, arestat la domiciliu

Chiar dacă taximetristul este suspectat de lipsire de libertate și viol, Constantin Meiu nu a fost arestat preventiv. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus arestarea acestuia la domiciliu.

„Instanța respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași, privind luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, față de inculpatul Constantin Meiu, cercetat pentru lipsirea de libertate în mod ilegal și viol. Dispune luarea față de inculpat a măsurii preventive a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile”, au precizat sâmbătă, 13 noiembrie 2021, judecătorii ieșeni.

Totuși, decizia nu e definitivă, aceasta fiind deja contestată de către procurori. Urmează ca instanța superioară să decidă ce se va întâmpla în continuare cu taximetristul ieșean suspectat de viol (fiind vorba, în acest caz, despre un act sexual oral).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here