Un bărbat gay e pe cale să adopte un copil, la Cluj. A primit deja aprobare de la Protecția Copilului

Un tânăr din Cluj ar putea deveni tată după ce solicitarea sa de adopție a unui copil a fost aprobată. El nu s-a ferit să spună că face parte din comunitatea LGBT.

În timpul evaluării, bărbatul nu a ascuns faptul că e gay, și a primit fără probleme atestatul necesar.

Pe larg despre acest subiect, la Știrile PRO TV de la ora 19.

Protecția Copilului Cluj a confirmat faptul că pe lista persoanelor care pot adopta un copil abandonat de familia naturală se află un tânar de altă orientare sexuala, care nu face parte dintr-un cuplu. Cei de la DGASPC spun că nu orientarea gay a tânărului a contat, ci condițiile pe care el le poate asigura copilului.

Alina Chiorean, purtator de cuvant DGASPC Cluj: “La eliberarea certificatului s-a ținut cont de evaluarea condițiilor sociale, a condițiilor de locuit și a stării de sănătate a persoanei. Aceasta nu a putut fi discriminată pe criterii de sex, vârstă, etnie sau orientare sexuală. În prezent, domnul a trecut de prima etapă, aceea de eliberare a atestatului pentru persoana aptă să adopte.”

Președintele Consiliului Tinerilor Instituționalizati, Vișinel Bălan, cel care a făcut anunțul, a precizat că tânărul din Cluj ar fi primul din țară care și-a asumat orientarea sexuală, atunci când a decis să adopte un copil.

Tânărul urmează să treacă și prin alte etape, până la finalizarea adopției.

Sursa: StirilePROTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here