Germania vrea să introducă un “lockdown pentru nevaccinaţi”. Rata de incidenţă a atins un nou record

O creştere dramatică a numărului de infectări cu coronavirus în Germania pune o presiune suplimentară pe negocierile în curs pentru formarea unei noi coaliţii de guvernare, notează luni dpa.

În acest context, cele trei partide implicate – social-democraţii (SPD), Verzii şi liber-democraţii (FDP) – lucrează la un plan cu noi restricţii ce îi au în vedere în special pe cei nevaccinaţi împotriva COVID-19, într-o încercare de a stopa transmiterea virusului.

Luni, rata de incidenţă pe şapte zile a atins un nou record, de 303 cazuri la 100.000 de locuitori. Institutul Robert Koch (RKI) a raportat, pentru intervalul ultimelor 24 de ore, 23.607 de cazuri noi şi 43 de decese.

Numărul spitalizărilor la 100.000 de persoane – un indicator cu importanţă crescută în contextul vaccinării unei mari părţi din populaţie – era vineri de 4,7, în creştere, dar departe de recordurile din valurile precedente.

Probabilul viitor cancelar, social-democratul Olaf Scholz, a declarat luni, când o nouă rundă de negocieri de coaliţie a început la Berlin, că “vom lua toate deciziile necesare pentru a ataca situaţia infectărilor”, potrivit Agerpres.

Partenerii viitoarei coaliţii plănuiesc, “practic, un lockdown pentru nevaccinaţi”, a afirmat deputatul social-democrat Dirk Wiese la postul public ZDF.

Conform unui proiect de decizie consultat de dpa, persoanele nevaccinate vor avea nevoie de un test negativ la coronavirus pentru a călători cu autobuzul sau trenul, precum şi la locul de muncă. Restricţii în privinţa contactelor ar fi de asemenea posibile.

În schimb, restricţii de circulaţie sau închiderea restaurantelor nu par a face parte din planul actual.

Noua lege ar permite landurilor să impună diferite măsuri mai stricte în funcţie de situaţia infectărilor, a afirmat deputatul Wiese.

“Nu ne temem să luăm decizii impopulare”, a subliniat el.

Vecinii de la sud, austriecii, au introdus de luni un lockdown impus persoanelor nevaccinate împotriva COVID-19, care vor putea să-şi părăsească locuinţele doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic

Sursa: Agerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here