Anglia. Român condamnat la viol, revoltă în fața judecătorului: „Îmi distrugeți şansa la o viaţă normală şi la o familie”

Un român condamnat la închisoare pentru viol în Marea Britanie s-a plâns judecătorului că, în urma sentinței, el nu va mai putea acum să-și întemeieze o familie.  

Un român s-a plâns că nu va putea să îşi întemeieze o familie după ce a fost condamnat la închisoare pentru viol. Bărbatul a urmărit o tânără de 18 ani, a tras-o cu forţa într-o zonă împădurită și a violat-o în mod repetat.

„Îmi distrugeți șansa la o viață normală”

 

Florian Adrian Gherghelau, un român în vârstă de 25 de ani s-a scuzat în faţa instanţei și a precizat că asta a fost prima lui greşeală. Mai mult el, s-a plâns că nu va putea să-și întemeieze o familie.

„Îmi distrugeți şansa la o viaţă normală şi la o familie”, a spus românul în fața judecătorului.

Avocatul Lyall Thompson a declarat că bărbatul nu şi-a acceptat niciodată vinovăția în acest caz și încă nu realizează cât de gravă este fapta pe care a comis-o.

„Avem de-a face cu un om cu un grad de inteligență scăzută, nu are abilitățile sociale pe care majoritatea oamenilor le au. El pur și simplu nu a înţeles până acum modul în care societatea cataloghează aceste fapte ofensatoare și cu siguranță nu o va face acum”.

 

Individul i-ar fi spus că îi pare rău pentru ce a făcut, însă nici apărarea nu a crezut prea mult în sinceritatea scuzelor sale.

Condamnat la 14 ani de închisoare

 

Tribunalul Guildford Crown l-a condamnat la 14 ani de închisoare pentru viol şi, după ce va termina de executat pedeapsa, va fi extrădat înapoi în România.

În seara atacului, victima, o tânără de 18 ani, a ieşit din tură de la un supermarket din oraşul Guildford, unde lucra şi se grăbea să se întâlnească cu nişte prieteni într-un parc din apropiere. Românul stătea în faţa magazinului şi consuma un suc, potrivit imaginilor de supraveghere. În momentul în care a văzut-o, a urmărit-o până într-o zonă izolată, unde i-a pus mâna la gură şi a tras-o în tufişuri. A violat-o de mai multe ori și a ținut-o în tufișuri timp de două ore. Tânăra i-a oferit și bani să o lase în pace. În cele din urmă a reușit să scape de agresorul ei și să ceară ajutor.

Procurorul de caz la Curtea Guildford Crown a citit un fragment din declarația victimei și a spus tânăra că se teme pentru siguranța ei şi verifică încuietorile şi de trei ori, închide obloanele la ferestre și chiar blochează uşile încăperilor în care se află.

Adolescenta a ajuns să doarmă cu un cuțit sub pernă și are mereu impresia că îl vede pe inculpat în public, deși știe că este închis acum. Îi vin în minte întâmplările din seara atacului.

 

Potrivit presei locale, fata nu a vrut să participe la proces pentru că simțea că nu va face față emoțional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here