Parlamentul a decis să le interzică dreptul de vot şi să le reducă salariul deputaţilor nevaccinaţi împotriva COVID-19

Parlamentul leton a decis vineri ca deputaților care refuză să se vaccineze împotriva Covid-19 să le fie interzis să voteze și să participe la discuţii în legislativ. De asemenea, măsurile restrictive includ și o reducere salarială, informează Reuters.

Noile restricții au fost aprobate cu votul a 62 de parlamentari din totalul de 100 şi vor fi aplicate de luni până la mijlocul anului 2022.

Letonia, ţară cu una din cele mai scăzute rate de vaccinare din Uniunea Europeană, a fost prima care a reimpus un lockdown în această toamnă, când un nou val de infectări ameninţă să copleşească sistemul medical.

Potrivit televiziunii de stat, nouă deputaţi au refuzat să se vaccineze împotriva COVID-19.

Interdicţia impusă parlamentarilor nevaccinaţi a fost necesară pentru a promova încrederea populaţiei în politicile guvernului de a aduce sub control epidemia, a declarat iniţiatorul legii, deputatul Janis Rancans, citat de serviciul de presă al legislativului, potrivit Agerpres.

În urmă cu o săptămână, Letonia a devenit prima țară din Uniunea Europeană care permite angajatorilor să își concedieze angajații nevaccinați.

Letonia, ţară cu 1,9 milioane de locuitori, a raportat până acum 236.765 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi 3.646 de decese asociate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here