Gheorghe Ștefan ”Pinalti”, eliberat după ce a executat doar 50 de zile dintr-o pedeapsă de 4 ani și 6 luni de închisoare

Gheorghe Ștefan ”Pinalti” a fost eliberat din penitenciar după ce a executat doar 50 de zile din pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare primită în dosarul Giga TV. Fostul primar din Piatra Neamț și lider PDL a fost condamnat în mai multe dosare.

 

Gheorghe Ștefan, acum în vârstă de 68 de ani, a fost eliberat zilele trecute din Penitenciarul Târgu Mureș după ce a executat 50 de zile din pedeapsa de 4 ani și 6 luni de închisoare primită în dosarul Giga TV, scrie Monitorul de Neamț.

”Pinalti” se afla în stare de detenție de pe 14 septembrie 2021, iar judecătorii mureșeni au admis cererea acestuia de eliberare condiționată pe 3 noiembrie.

Gheorghe Ștefan a fost condamnat pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenţei sau autorităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deţine o funcţie de conducere într-un partid.

Condamnat în mai multe dosare de corupție

În același dosar Giga TV au mai fost condamnați fostul deputat și lider PSD Viorel Hrebenciuc (3 ani de închisoare), fosta şefă a Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu (4 ani și 4 luni) și Narcisa Iorga (3 ani cu suspendare).

Gheorghe Ștefan a fost primar în Piatra Neamț timp de mai multe mandate și a fost un important lider al PD, devenit PDL înainte de a se uni cu PNL.

A rămas cunoscut sub numele de ”Pinalti” datorită calității sale de patron al clubului de fotbal din prima ligă Ceahlăul Piatra Neamț.

A fost condamnat definitiv sau se află în stare de recurs în mai multe dosare de corupție

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here