Cei doi tineri au fost puși în portbagajul unui autoturism Skoda, duși într-o zonă împădurită și omorâți. Criminalii au incendiat apoi mașina

Dublul omor a avut loc la Hiliuți, în Moldova.

Patru persoane, cu vârste între 19 și 29 de ani, au fost reținute de poliție pentru 72 de ore, fiind acuzate că au ucis doi tineri de 25 și 26 de ani.

Cele două cadavre au fost găsite în după-amiza zilei de 3 noiembrie, „într-o fâșie forestieră din extravilanul satului Hiliuți, cu semne vizibile de moarte violentă”.

Potrivit reconstrucției făcute de polțiști, tinerii ar fi fost ademeniți la o partidă de cărți, unde au câștigat 3.000 de euro de la presupușii criminali. Ca să-și ia revanșa, aceștia din urmă au stabilit un nou joc, i-au chemat pe băieți, însă partida nu a avut loc. Au fixat întâlnirea la marginea satului Hiliuți, unde i-au imobilizat, i-au dus într-o zonă împădurită și i-au bătut până la moarte cu o rangă de metal, relatează UNIMEDIA.

„Cei doi au fost puși în portbagajul unui autoturism de model Skoda, care aparținea unuia dintre victime, și transportați în fâșia forestieră, unde au fost omorîți. Ulterior, criminalii au incendiat mașina”, a declarat Igor Zglavuță, șef adjunct al INI, într-o conferință de presă.

Trupurile celor doi tineri din Bălți au fost descoperite a doua zi, în jurul orei 13:50.

Patru tineri din Mărăndeni și Chișcăreni, reținuți pentru dublul omor din Hiliuți

Doi tineri din Mărăndeni, de 25 și 29 de ani și doi din Chișcăreni, raionul Sîngerei, de 19 și 20 de ani, au fost reținuți de polițiști în cazul dublului omor din Hiliuți, raionul Fălești. Potrivit unui comunicat al Poliției Republicii Moldova, cei patru riscă de la 15 la 20 de ani după gratii sau închisoare pe viață.

„Datorită intervenției prompte și operative a peste 50 de polițiști din cadrul Inspectoratului Național de Investigații și Inspectoratului de poliție Fălești, în comun cu procuratura raionului Fălești și comunicarea eficientă cu Serviciul Informații și Securitate, la aproximativ 8 ore de la depistarea cadavrelor celor doi tineri în adiacentul satului Hiliuți, raionul Fălești, au fost reținuți patru tineri, suspectați în comiterea dublului omor. Aceștia s-au dovedit a fi doi locuitori ai satului Mărăndeni, de 25 și 29 de ani și doi ai satului Chișcăreni, raionul Sîngerei, de 19 și 20 de ani. Toți patru, anterior, au fost cercetați penal pentru diverse infracțiuni. (…)

În rezultatul măsurilor operative întreprinse s-a stabilit că, victimele ar fi folosit metode de înșelăciune în timpul mai multor partide de joc în cărți, însușind mijloace bănești, atât de la suspecți, cât și de la apropiații acestora. Faptul respectiv i-a determinat pe aceștia să planifice modalitatea de pedepsire și răzbunare. Astfel, la începutul acestei săptămâni, cei doi au fost chemați la un nou joc de revanșă. În cele din urmă, victimele nu au jucat cărți, dar au fost omorâte cu deosebită cruzime. Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform art.145 al.2 din Codul penal „Omor intenționat”, iar persoanele bănuite au fost reținute pentru 72 de ore. Conform legii penale, persoanele vinovate de comiterea omorului cu deosebită cruzime, riscă pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detențiune pe viață”, transmis polițiștii moldoveni.

Șeful IGP, Iurie Podarilov: Nu putem vorbi că este un fenomen în Republica Moldova

Oamenii legii spun că ambele victime „au antecedente penale, fiind cercetați penal pentru tâlhărie, circulația ilegală a substanțelor narcotice, huliganism și escrocherie”.

Este primul caz de acest gen, care are la bază jocul de cărți cu bani, respectiv nu putem vorbi că este un fenomen în Republica Moldova. Poliția este pregătită pentru a face față tuturor provocărilor, inclusiv și de acest gen”, a declarat într-o conferință de presă șeful IGP, Iurie Podarilov.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here