Situație critică în Buzău. Bolnavii de Covid primesc oxigen în parcare, direct în mașinile cu care vin la spital

Secția de Urgențe a Spitalului Județean Buzău s-a extins până în parcare. Numeroși pacienți infectați cu coronavirus primesc oxigen chiar în mașini, pentru că în spital nu mai sunt locuri. Un material pe această temă, la Știrile PRO TV de la ora 19:00.

Ruda unui pacient: “Avem pe cineva de ieri,de la ora 01:00 în mașină, și (asistenta – n.r.) ne-a explicat cum să folosim tubul de oxigen, pentru că sunt foarte aglomerați și nu fac față. Presiune prea mare, sunt doi asistenți la 70 de pacienți”.

Medicii spun că mulți dintre bolnavii din parcare sunt nevaccinați și ajung la spital foarte târziu, chiar și după o săptămână de la primele simptome. Unii dintre ei au saturație de oxigen de doar 50%, iar plămânii le-au fost grav afectați.

Claudiu Damian, manager SJU Buzău: “Le-am dat acces în curtea spitalului și am decis lucrul ăsta deoarece este frig. Am considerat că e mai bine să nu stea la triaj, afară, la corturi. Chiar și în mașinile particulare sunt pacienți cărora suntem nevoiți să le ducem tuburi de oxigen, pentru a putea respira normal. Unii nu doresc să stea la containerele unde avem oxigen, simțindu-se mai confortabil sau psihic mai bine în mașinile personale”.

Curtea spitalului este plină și de ambulanțe. La pranz erau 11 autospeciale care aduceau pacienți. Pe de altă parte, alți 150 de buzoieni așteaptă să fie testați la domiciliu.

Autor: Știrile PRO TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here