Cazul cadavrului ars şi mutilat al fetiţei găsit în Arad: Concubinul mamei a recunoscut că a ucis-o pe copilă.

Procurorii au reţinut un prim suspect în cazul fetiţei găsite fără viaţă lângă un cimitir din Arad, după ce au reuşit să o identifice pe micuţă.

Potrivit sursei citate, anchetatorii bănuiau că autorul crimei ar fi concubinul mamei victimei, un bărbat în vârstă de 23 de ani, care a şi fost reţinut de procurori pentru 24 de ore. Suspectul a declarat iniţial anchetatorilor că moartea copilei ar fi survenit în urma unui accident în timp ce îi făcea baie fetiţei. Ulterior, inculpatul avea să îşi recunoască fapta.

La momentul tragediei, mama fetiţei era în spital la Arad, unde a născut al treilea copil, după care s-ar fi întors acasă. Deocamdată, femeia a fost dusă într-un centru al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Arad, împreună cu nou-născutul, şi urmează să fie audiată de către anchetatori.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, organele de anchetă au fost sesizate că, în cartierul Bujac din municipiul Arad, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat. Anchetatorii au găsit cadavrul la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului. Cadavrul prezenta urme de carbonizare în partea inferioară şi lipseau membrele inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul prezenta urmele unei incendieri.

Fetiţa a fost identificată după ce poliţia a pus în circulaţie portretul robot al copilei. Concret, în seara zilei de 01.11.2021, ora 20:30, o persoană s-a prezentat la sediul I.P.J.Arad şi a comunicat că a recunoscut în fotografiile publicate în mass media, faptul că respectivul cadavru ar aparţine numitei Antonia în vârstă de 4 ani, fiica unei persoane care locuieşte cu concubinul ei C. F. B., în vârstă de 23 ani, care lucrează ocazional şi este cunoscut ca şi consumator de droguri. Ca urmare a acestora, organele de poliţie au efectuat verificări la adresa mai sus menţionată, iar cele sesizate s-au confirmat.

În cauză s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, profanarea de cadavre sau morminte. Ulterior, au fost extinse cercetările privind infracţiunile de violenţă în familie şi profanare de cadavre sau morminte.

„S-a întocmit procesul-verbal de cercetare la faţa locului, cu precizarea că, datorită întunericului, aceasta a fost întreruptă şi continuată în data de 31.10.2021. De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv depozit subunghial de la ambele mâini, cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului”, au explicat procurorii.

Cercetările au fost extinse de la „omor şi profanare de cadavre” la „violenţă domestică”, dat fiind faptul că nu a existat nicio sesizare privind dispariţia vreunui copil cu semnalmentele victimei.

Suspectul şi-a recunoscut ulterior vina

Iniţial, cu ocazia audierii, inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptelor. A declarat doar că la un moment dat, în cursul zilei de sâmbătă a auzit un zgomot în baie, observând că victima era căzută pe gresie, în exteriorul vanei. Apropiindu-se de copil a constatat că fetiţa nu are puls, aşa încât s-a speriat şi s-a gândit să scape de cadavru, pe care l-a înghesuit într-un geamantan, a apelat o firmă de taximetrie şi, deplasându-se cu un taxi în cartierul Bujac, din mun. Arad, unde, după ce a ajuns în zona cimitirului, a lăsat cadavrul într-o zonă cu vegetaţie mai stufoasă, plecând apoi de la faţa locului.

Ulterior, inculpatul a revenit asupra declaraţiei iniţiale, recunoscând săvârşirea faptelor. A fost reţinut pentru o perioada de 24 h şi urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

Vă prezentăm mai jos integral comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad:

Procurorul criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad a fost sesizat la data de 30.10.2021 despre faptul că, în municipiul Arad, în cartierul Bujac, în vecinătatea cimitirului, pe un drum lăturalnic – agricol, a fost identificat un fragment dintr-un membru inferior drept, de natură umană, parţial carbonizat şi că despre acest eveniment au fost anunţaţi prin serviciul SNUAU 112, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul P.M.Arad – Secţia 1 Urbană Vlaicu.

După ce au ajuns la faţa locului, aceştia au constatat că cele sesizate se confirmă, anunţând echipa operativă din cadrul I.P.J.Arad – S.I.C.

Aceştia ajunşi la faţa locului, după izolarea locului faptei şi primele verificări efectuate, la o distanţă de aproximativ 50 metri de locul în care a fost găsită laba piciorului, a fost identificat şi cadavrul, care prezenta urme de carbonizare în parte inferioară şi lipsa membrelor inferioare. Zona în care a fost descoperit cadavrul a prezentat urmele unei incendieri.

Lucrătorilor de poliţie primii sesizaţi la locul faptei li s-a comunicat să marcheze locul faptei şi să efectueze doar acte de urmărire penală urgente, conform disp. art.306 al.1 şi C.p.p., în sensul strângerii datelor şi informaţiilor cu privire la existenţa infracţiunii şi identificarea persoanelor, care au legătură cu fapta, cu respectarea dispoziţiilor art.100 şi 101 C.p.p., referitoare la administrarea probelor şi principiul loialităţii administrării acestora. De asemenea s-a transmis lucrătorilor de poliţie judiciară să efectueze investigaţii specifice pentru identificarea tuturor camerelor de supraveghere amplasate pe spaţii private sau publice, în vederea eventualei valorificări ale imaginilor stocate.

În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, faptă prev. de art.188 al.1 C.pen, profanarea de cadavre sau morminte, faptă prev. de art.383 al.1 C.pen. cu aplic. art.38 al.1 C.pen. privind concursul real de infracţiuni. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, prev. de art. 199 al. 1 C.p. în condiţiile art. 188 al. 1 C.p. şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 al. 1 C.p., cu aplic. art. 38 al. 1 C.p.

S-a întocmit procesul-verbal de cercetare la faţa locului, cu precizarea că datorită întunericului aceasta a fost întreruptă şi continuată în data de 31.10.2021. De la faţa locului au fost prelevate mai multe urme, respectiv: depozit subunghial de la ambele mâini cât şi laba piciorului drept; un fir de păr de cca. 22 cm, identificat în pumnul închis al mâinii drepte; articolele de îmbrăcăminte, parţial afectate de foc; elastic pentru prinderea părului; piese osoase carbonizate, cât şi material carbonizat aflat sub cadavru, toate acestea fiind descrise în procesul-verbal întocmit cu ocazia cercetării la faţa locului.

Urmează a fi dispuse expertize complexe genetice-judiciare, fizico-chimice, toxicologice.

Prin ordonanţa din data de 30.10.2021 s-a dispus efectuarea unei autopsii a cadavrului neidentificat la nivelul SJML Arad.

În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului.
Organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Arad efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere atât private cât şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei.

De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul D.G.A.S.P.C., minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere.

De asemenea s-a reuşit în urma toaletării cadavrului, obţinerea unei fotografii în care sunt vizibile toate semnalmentele victimei, atât din faţă cât şi din profil. În baza art. 196 al. 2 C.p.p. procurorul de caz a autorizat publicarea de către mass media a fotografiilor victimei în vederea identificării acesteia.

În seara zilei de 01.11.2021, ora 20,30, o persoană s-a prezentat la sediul I.P.J.Arad şi a comunicat că a recunoscut în fotografiile publicate în mass media, faptul că respectivul cadavrul ar aparţine numitei Antonia în vârstă de 4 ani, care este fiica unei persoane care locuieşte cu concubinul ei C. F. B. în vârstă de 23 ani, care lucrează ocazional şi este cunoscut ca şi consumator de droguri. Ca urmare a acestora, organele de poliţie au efectuat verificări la adresa mai sus menţionată, iar cele sesizate s-au confirmat.

În cursul nopţii au fost audiate mai multe persoane, inclusiv concubinul mamei victimei, acesta fiind reţinut de către organele de urmărire penală.

Iniţial, cu ocazia audierii,inculpatul nu a recunoscut săvârşirea faptelor. A declarat doar că la un moment dat, în cursul zilei de sâmbătă a auzit un zgomot în baie , observând că victima era căzută pe gresie, în exteriorul vanei. Apropiindu-se de copil a constatat că fetiţa nu are puls, aşa încât s-a speriat şi s-a gândit să scape de cadavru, pe care l-a înghesuit într-un geamantan, a apelat o firmă de taximetrie şi, deplasându-se cu un taxi în cartierul Bujac, din mun. Arad, unde, după ce a ajuns în zona cimitirului, a lăsat cadavrul într-o zonă cu vegetaţie mai stufoasă, plecând apoi de la faţa locului.

Ulterior, inculpatul a revenit asupra declaraţiei iniţiale, recunoscând săvârşirea faptelor.

Inculpatul a fost reţinut pentru o perioada de 24 h şi urmează să fie prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here