O tânără mamă, care ”voia să doarmă bine”, a turnat înălbitor în mâncarea bebeluşului. Femeia a dat apoi vina pe sora băieţelului

O mamă, care îşi îngrijea băieţelul născut cu un defect ce presupune o atenţie sporită, a turnat înălbitor prin tubul prin care cel mic era hrănit, astfel încât să poată dormi liniştită, a declarat o instanță.

Brooke Evelyn Lucas, în vârstă de 26 de ani, a plâns miercuri la Curtea Supremă în timp ce au fost citite faptele la care aceasta a recurs. Fiul ei, în vârstă de 13 luni, William, zăcuse în patul său plângând seara târziu, la casa lor din Ellenbrook, la marginea nord-estică a Perthului, în luna decembrie 2018.

Copilul s-a născut cu sindromul Pierre Robin, o afecțiune din naştere care poate obstrucționa aportul de oxigen, astfel că cel mic necesită îngrijire non-stop. În seara aceea, femeia s-a dus la spălătorie și s-a întors la pătuț cu o sticlă de Exit Mold – un produs de uz casnic utilizat în mod obișnuit pentru curățarea gresiei din baie. Ea a turnat compusul chimic toxic în formula pentru bebeluși și apoi l-a hrănit prin tubul de alimentare direct în stomac, a raportat 7News.

Tânăra mama ”voia să doarmă bine”

Ulterior, Lucas a mărturisit poliției că ”avea nevoie de o pauză” și ”voia să doarmă bine”. Instanța a aflat că ea stătea și îl privea pe copilul neajutorat luptându-se pentru viaţă, în timp ce vărsa și suferea convulsii, înainte de a chema în cele din urmă o ambulanță.

William a vomitat de vreo zeci de ori în spatele ambulanței și a trebuit să rămână în spital timp de 17 nopți. În mod miraculos, a supraviețuit încercării teribile și a fost dus să locuiască cu bunicii săi. Când mama a sunat la ambulanţă, i-a spus în mod fals operatorului că sora mai mare a lui William a fost responsabilă pentru otrăvire. Dar, la două săptămâni după incident, ea și-a asumat responsabilitatea, spunând polițiștilor că a considerat că înălbitorul îl va ajuta și că se simțea ”ușurată și relaxată” în acel moment.

După arestarea ei, Lucas a petrecut mai mult timp la o unitate psihiatrică. Ea a fost inițial acuzată de tentativă de crimă, dar ulterior a pledat vinovată pentru infracţiunea de punere în pericol a vieții fiului ei. Femeia urmează să primească o pedeapsă pentru faptele sale, potrivit Daily Mail.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here