ROMÂNII din DIASPORA se reîntorc în țară după ce angajatorii străini au impus personalului să se VACCINEZE: „E foarte rea situația acolo!”

Cum tot mai mulți angajatori străini impun personalului să se vaccineze împotriva COVID-19 sau, în caz contrar, să se testeze pe cheltuiala proprie de mai multe ori pe săptămână, mii de români se întorc în țară fie pentru că sunt concediați, fie pentru că își dau singuri demisiile.

Românii din diaspora care nu vor să se vaccineze anti-COVID-19 renunță la salarii de mii de euro și se întorc acasă, având în vedere că autoritățile noastre sunt ceva mai permisive din acest punct de vedere. Din miile de români care revin în țară, sute rămăseseră șomeri în alte state.

Remus, șofer în Italia de 2 ani, a renunțat la viața de acolo după ce a fost obligat de angajator să se vaccineze.

„E foarte rea situația acolo, au început să ne oblige să facem vaccinul, tocmai de aia ne-am întors pentru că nu vrem să ne vaccinăm”, spune el, potrivit stirilekanald.ro. Întrebat ce o să facă, bărbatul a afirmat: „O să ne căutăm de lucru în țară”.

 

Tot mai mulți români din Italia aleg să revină în țară

 

Tot mai mulți români din Italia aleg să revină în țară, unii pentru că nu cred în coronavirus.

Un alt cetățean spune că revine în România dacă angajatorul i-ar impune să se vaccineze. Întrebat dacă n-ar accepta, el a adăugat: „Niciodată. (…) Nu cred în Covid în primul rând (…). Nu am purtat masca, doar acolo unde am fost obligat, și nu m-am infectat. Dacă era Covid, mă infectam până acum”.

Există și români care aleg să rămână în străinătate și să se vaccineze pe cheltuiala proprie.

„În Italia s-a aprobat legea prin care nu mai poți merge la muncă dacă nu ești vaccinat sau nu te testezi din 48 în 48 de ore, lucru pe care o să îl fac și eu și ale cărui costuri o să trebuiască să le suport tot eu”, susține un alt român.

 

Obligativitatea certificatului verde pentru personalul medical

 

În România, certificatul verde este obligatoriu pentru accesul în localuri, restaurante, la evenimente publice și private, concerte și spectacole, însă doar în localitățile în care incidența este mai mare de 3.

Recent, Ministerul Sănătății a lansat în transparență decizională un proiect care prevede obligativitatea certificatului verde pentru personalul medical și cu care Guvernul se va prezenta în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here