Un tânăr de 19 ani care se dădea drept preot a fost reținut. De un an lua bani pentru înmormântări și biserică

Un tânăr de 19 ani, care timp de un an a înșelat mai multe persoane susținând că este preot, a fost reţinut de polițiști pentru 24 de ore. Potrivit IPJ Galați, bărbatul cerea sume bani pentru înmormântări și pentru construirea unei biserici, iar în total ar fi strâns aproximativ 11.000 de lei. 

Polițiștii au făcut marți o percheziție în orașul Galați, la locuința unui tânăr de 19 ani, bănuit de înșelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.

Din cercetări a reieșit că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creștin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare și construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donații de la diferite persoane din țară și din străinătate, spun polițiștii.

„Prejudiciul stabilit, până în prezent, este de aproximativ 11.000 de lei. În urma percheziţiei domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând posibilitatea existenţei şi altor victime, întreg prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor”, precizează IPJ Galaţi.

Poliţiştii l-au reţinut pe tânăr pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de miercuri l-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, procurorii dispunând măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

La acţiune au participat poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here