Ministrul Sănătății: Din ce în ce mai mulți pacienți care apar vaccinați recunosc că nu s-au vaccinat, după ce ajung la spital cu COVID

Ministrul Sănătății a declarat sâmbătă că se înmulțesc cazurile de pacienți cu COVID care apar în baza de date ca fiind vaccinați, dar care, după ce dezvoltă o formă medie sau mai gravă a bolii, recunosc că nu s-au vaccinat, de fapt.

„Când primim informații legate de certificate false (de vaccinare – n.r.) sesizăm poliția”, a spus ministrul Ioana Mihăilă sâmbătă, întrebată cum procedeză medicii în fața unor astfel de cazuri.

Ea a mai afirmat că nu are o evidență clară câte astfel de certificate false de vaccinare au fost semnalate, dar a precizat că fenomenul există și capătă proporții.

„Medicii primesc în spital din ce în ce mai mulți pacienți care apar vaccinați și care, după ce dezvoltă o formă medie a bolii, recunosc că de fapt nu s-au vaccinat”, a mai arătat Ioana Mihăilă.

Tot mai mulți medici de familie recunosc că au auzit de pacienți care vin în cabinete și cer pur și simplu certificatul, ceea ce reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, dar și o infracțiune, avertizează specialiștii. Responsabilii campaniei de vaccinare spun că au trimis date la poliție legate de peste 370 de adeverințe bănuite de fals.

Unii români ar fi plătit ca să fie vaccinați doar în acte, pentru a obține certificatul COVID. Așa a apărut termenul de „vaccinare la chiuvetă”, arată medicul Cristian Oancea de la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here