Polițistul din Iași, care şi-a ucis în bătaie fosta soţie, a lăsat-o să zacă în casă două zile. Bărbatul ceruse un ordin de protecție împotriva ei

Din om al legii s-a transformat în criminal! Este povestea unui poliţist din Iaşi care şi-a omorât în bătaie fosta soţie apoi şi-a văzut de treabă. Abia după două zile a anunţat că a găsit-o decedată. Iniţial, le-a spus anchetatorilor că ar fi căzut. Luat la întrebări, a recunoscut.

Necazurile între cei doi soţi ar fi început în urmă cu doi ani. Din cauza unei presupuse infidelităţi a bărbatului, fost poliţist de frontieră, au decis să pună punct mariajului şi au divorţat. O separare zbuciumată, cu bătăi, certuri şi un ordin de protecţie depus de bărbat împotriva femeii.

Sâmbătă seara s-ar fi certat din nou, în casa din Prisăcani în care femeia locuia. Nervos, bărbatul a început să o lovească fără milă. Şi a plecat ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Atât de grave au fost loviturile, încât victima a agonizat până la moarte. Avea costele rupte şi organele strivite. Fostul poliţist s-a întors a doua zi şi a găsit-o fără viaţă. Calm, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, a plecat din nou. Bărbatul este cel care a sunat la 112, luni, după ora 18 şi a anunţat că a găsit-o pe femeie moartă în casă.

Ionela Ghimbuță, prim procuror adjunct Parchetul de pe Langă Tribunalul Iași: A anunţat organele competente abia după două zile de la săvârşirea faptei.

Dar n-a suflat nicio vorbă despre conflict. Ca să scape basma curată, le-ar fi spus iniţial poliţiştilor că fosta soţie s-ar fi lovit. A recunoscut însă, mai târziu, în faţa anchetatorilor, oroarea.

Gheorghe Stanciu, primar Prisăcani: Era vânătă toată, n-am putut să văd o violenţă în genul acesta.

”O mai bătea, de la divorţ o luase cu băutura.”

Certurile şi bătăile crâncene între cei doi erau cunoscute în localitate. Femeia nu voia să accepte că totul s-a terminat. Iar asta ar fi împins-o să se refugieze în alcool. Trei plângeri îi făcuse fostului soţ la secţia de poliţie. Pe toate şi le-a retras imediat. Spera într-o împăcare.

Gheorghe Stanciu, primar Prisăcani: Ea îl iubea foarte mult, nu putea să renunţe la el.

Vecinii nu se aşteptau la o asemenea tragedie

Vecinii sunt îngroziţi. Cu toţii îi ştiau ca fiind o familie bună. Aveau doi băieţi, poliţişti de frontieră şi ei.

”Scandaluri s-au mai auzit. Au fost o familie tare frumoasă, unită.”

”Era o doamnă de treabă, n-am avut niciodată probleme. Am mai văzut-o vânătă, dar nimeni n-a ştiut că este bătută.”

”Când am auzit, era să mor. O bătea, venea la mine plângea. Ea ţinea atât de mult la dânsul că nu spunea nimic. Doar atât- îl iubesc, îl iubesc.”

”Nu îl credeam în stare de aşa ceva.”

Bărbatul a fost deja reţinut. Anchetatorii îl acuză de omor asupra unui membru al familiei. Iar asta înseamnă că poate sta în spatele gratiilor până la 20 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here