Primăria Capitalei a acceptat organizarea marșului Bucharest Pride sâmbătă, pe Calea Victoriei

Primăria Capitalei și Asociația ACCEPT au ajuns la o înțelegere privind organizarea marșului Bucharest Pride 2021: evenimentul se va organiza sâmbătă, pe Calea Victoriei, conform tradiției din ultimii ani, cu un număr de maximum 500 de participanți. În schimb, primăria nu va mai transforma Calea Victoriei în zonă pietonală, cum se întâmplă în fiecare weekend, pentru a evita supraaglomerarea zonei  și eventuale riscuri pentru participanți.

Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice din București a aprobat luni organizarea de către Asociația ACCEPT a marșului „Bucharest Pride” 2021 pe Calea Victoriei în data de 14 august, cu un număr maxim legal de 500 de persoane, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat.

„Având în vedere faptul că organizarea a două evenimente, în același timp, poate genera riscuri de siguranță conform organelor de specialitate, dar și contextul pandemic în care ne aflăm, proiectul Străzi deschise va fi suspendat sâmbătă, 14 august. Începând de duminică, 15 august, acesta va fi reluat, în condiții normale de desfășurare”, mai precizează comunicatul.

Reprezentanții primăriei le-au solicitat Asociației ACCEPT ca, pe toată perioada desfășurării marșului, „să respecte dispozițiile legale în vigoare, inclusiv cele privind măsurile de prevenire și combatere a efectelor pandemiei SARS-CoV-2”.

Inițial, primăria a refuzat autorizarea marșului în weekend, pe motiv că traseul acestuia trece pe Calea Victoriei, zonă pietonală la sfârșit de săptămână, unde se strânge foarte multă lume și nu poate fi asigurată siguranța participanților la marș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here