Inundații devastatoare în Germania: bilanțul a urcat la 21 de morți. „Nu am văzut niciodată o astfel de catastrofă”

Cel puțin 21 de persoane au murit și alte zeci sunt dispărute sau așteaptă să fie salvate de pe acoperișurile unde s-au refugiat din cauza ploilor abundente și a inundațiilor fără precedent care au lovit Germania. Inundațiile catastrofale au provocat prăbușirea mai multor clădiri din landurile vestice Renania-Palatinat și Renania de Nord Westfalia.

În localitatea Schuld din Renania-Palatinat, situat în lanțul muntos Eifel, poliția caută aproximativ 70 de persoane dispărute în urma prăbușirii a șase case. Se confirmă că cel puțin opt persoane au murit, au spus oficialii, relatează The Guardian. „Există oameni morți, sunt oameni dispăruți și mulți care sunt încă în pericol”, a spus Malu Dreyer, premierul din Renania-Palatinat. „Nu am văzut niciodată o astfel de catastrofă”, a adăugat politicianul: „Este cu adevărat devastator.” Numai în orășelul cu 660 de locuitori, 70 de persoane sunt date dispărute. Imaginile din drone arată locul aproape complet sub apă, relatează Bild.
Un purtător de cuvânt al poliției din Koblenz a declarat pentru Reuters că un „număr neclar” de persoane trebuie salvate de pe acoperișuri. „Există multe locuri în care au fost dislocați pompieri și salvatori. Nu avem încă o imagine foarte precisă, deoarece măsurile de salvare continuă „, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Evaluarea pagubelor în regiune este dificilă. Multe sate au fost izolate de inundații și alunecări de teren care au făcut drumurile impracticabile. Înregistrăzile postate pe rețelele sociale surprind mașini plutind pe străzi și case parțial prăbușite. În statul vecin Renania de Nord-Westfalia, cel puțin 13 persoane și-au pierdut viața în urma inundațiilor, inclusiv doi pompieri care s-au înecat în timpul misiunilor de salvare.

În Leverkusen, un spital cu 468 de pacienți a fost evacuat

În orașele Köln și Solingen, trei persoane au murit în incidente separate după ce au fost prinse de inundații în beciuri. În Leverkusen, un spital cu 468 de pacienți a trebuit să fie evacuat peste noapte după o pană de curent. Râul Dhünn a ieșit din matcă. 200.000 de persoane au fost afectate de întreruperi de curent în cele două landuri. Armata a fost trimisă miercuri în Renania de Nord-Westfalia pentru a ajuta localnicii blocați, iar transportul feroviar, rutier și fluvial a fost întrerupt în cel mai populat land al țării.

Ce a cauzat inundațiile catastrofale din Germania

Inundațiile fără precedent au fost cauzate de o masă de aer cu mișcare lentă de joasă presiune. Au căzut 148 de litri de apă pe metru pătrat în decurs de 48 de ore într-o parte a Germaniei unde de obicei cad în jur de 80 de litri în întreaga lună iulie.

Serviciul meteorologic german a emis miercuri o avertizare extremă pentru părți din trei landuri de vest, în timp ce în Hagen, un oraș de 180.000, a fost declarată stare de urgență după ce râul Volme a revărsat.

Germanii vor vota în septembrie pentru a alege un succesor al cancelarului, Angela Merkel. Vremea extremă ar putea crește gradul de conștientizare a încălzirii globale, un subiect cu care Verzii, care ocupă locul doi în fața conservatorilor lui Merkel, nu au reușit până acum să domine agenda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here