Șoferul care a zdrobit doi tineri într-o stație de autobuz din Baia Mare a fost arestat

Șoferul de 20 de ani, care a spulberat doi tineri weekend-ul trecut într-o stație de autobuz din Baia Mare, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Vineri dimineața, șoferul în vârstă de 20 de ani a ajuns la tribunal cu tatăl lui și însoțit de avocat, iar în cursul prânzului, instanța s-a pronunțat.

A admis cererea procurorilor și a schimbat complet sentința dată de Judecătoria Baia Mare. Mai precis, a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a șoferului care în urmă cu aproape o săptămână a spulberat cu mașină un cuplu, într-o stație de autobuz din Baia Mare. A ucis-o pe femeie și l-a mutilat pe soțul ei.

Ionela Cozma, purtător de cuvânt IPJ Maramureș: “S-a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a tânărului care a produs accidentul de circulație în 3 iulie pe bulevardul Decebal din Baia Mare. Acesta fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție al judetuui Maramureș”.

Joi seara, pe treptele Palatului de Justiție, aproape 100 de oameni au protestat din nou, revoltați că șoferul fusese reținut, apoi lăsat liber.

“Nici nu ai cuvinte. Eu am venit de la Dej… Numai o mamă știe când își pierde un copil. Unul care omoară oameni este liber, noi nu-i cunoaștem, dar suntem alături de ei”, a spus o femeie de la protest.

“Doi tineri și-au găsit sfârșitul și e mare păcat. Nu avem justiție aici e problema și cred c-o să ajungem în situația să ne facem dreptate singuri și atunci s-a dus statul de drept”, a declarat un bărbat.

Fata în vârstă de 20 de ani a murit după 48 de ore de comă, iar soțul acesteia este la Terapie Intensivă. Medicii din Cluj au fost nevoiți să-i amputeze un picior.

Șoferul, care mai avea câteva infracțiuni la volan, săvârșite în ultimii doi ani, este cercetat acum pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here